Παροικιακά Νέα

ΣΕΦΕΒ: Πεζοπορία από Strebersdorf μέχρι Stammersdorf στις 4/10/20

 

Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΣΕΦΕΒ,

την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη μας πεζοπορία, την οποία θα συνδυάσουμε με το Wiener Weinwandertag.

Θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή «Strebersdorf bis Stammersdorf», η οποία είναι 9,6 χλμ μέσα στους αμπελώνες και θα μας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικό κρασί, Sturm και πρόχειρο παραδοσιακό φαγητό. Επίσης, μπορούμε επίσης ενδιάμεσα να ανέβουμε και στο Bisamberg, στο Elisabethhoehe (https://www.bergfex.at/sommer/niederoesterreich/touren/wanderung/8507,wien-bisamberg–elisabethhoehe/) αλλά αυτό θα αποφασιστεί εκείνη τη στιγμή.

Η διαδρομή γενικά είναι βατή (μονοπάτι μέσα από χωράφια) και δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία. Χαρακτηρίζεται όμως από έλλειψη σκιάς, οπότε λάβετε αντίστοιχα μέτρα εκ των προτέρων, εάν έχει ζέστη (βλ. παρακάτω).

Θα βρεθούμε στις 09:25 έξω από τα εκδοτήρια της ÖBB (ισόγειο) στο Bahnhof Floridsdorf και στις 09:41 θα επιβιβαστούμε στο τραμ 26. Παρακαλούμε μην αργήσετε!

Περισσότερες πληροφορίες για την διαδρομή θα βρείτε εδώ: https://www.wien.info/…/wiener-weinwandertag…/download

Όσοι ενδιαφέρεστε, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε, είτε μέσω facebook, είτε μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης (office@sefev.at).

Σημειώνουμε ότι ως σύλλογος αναλαμβάνουμε μεν να οργανώσουμε μια κοινή εκδρομή, αλλά δεν είμαστε ταξιδιωτικό πρακτορείο ή ορειβατικός όμιλος, και δεν αναλαμβάνουμε ευθύνη για τυχόν ατυχήματα. Φυσικά θα λάβουμε προφυλάξεις, καθώς θα έχουμε μαζί μας έξτρα νερό και κιτ με πρώτες βοήθειες, αλλά εφιστούμε την προσοχή όλων όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν, στην ατομική υπευθυνότητα και την κατάλληλη προετοιμασία του καθενός, ώστε να έχουμε όλοι μας μια ευχάριστη και ασφαλή εκδρομή.

Συμβουλές για να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι:

  1. Φροντίστε να είστε ξεκούραστοι, να φάτε ένα καλό πρωινό και να πιείτε αρκετό νερό πριν ξεκινήσετε.
  2. Να έχετε μαζί σας αρκετό νερό (1-1,5 lt), κάποιο σνακ για την πορεία (όχι ιδιαίτερα αλμυρό, π.χ. energy bars), γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο και να φοράτε άνετα και ελαφριά ρούχα. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας μια δεύτερη μπλούζα, καθώς και ένα δεύτερο ζευγάρι κάλτσες.
  3. Να φορέσετε αθλητικά παπούτσια, που να είναι άνετα και να μη γλιστράνε.

Φιλικά,

το Δ.Σ.

 

Αφήστε μια απάντηση