Παροικιακά Νέα

Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης: Έναρξη Σχολικής Χρονιάς 2021 2022

 

Εγκαινιάστηκαν το Σάββατο 11-9-21, τα μαθήματα γλώσσας και πολιτισμού της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Όπως κάθε χρόνο, ο Προϊστάμενος του Ναού, Πατέρας Ιωάννης Νικολίτσης, που είναι και ο υποδιευθυντής της Σχολής, έκανε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων.

Πολλοί οι παρόντες εκτός από τα παιδιά: πρώτη και καλύτερη η Πρεσβυτέρα του, Ζωγραφιά Πιπίνου, που δίνει πάντα  με την έντονη προσωπικότητά της, τη χαρά και την ελπίδα! Ήταν εκεί από το εκπαιδευτικό προσωπικό: η καθηγήτρια Dr. Dr. Παναγιώτα Πατσίου, οι δάσκαλοι, Μανώλης Κατταβενός και Ελένη Γκιώνη – Αποστολοπούλου, η νέα νηπιαγωγός Μαγδαληνή Πούλιου και η καθηγήτρια Θρησκευτικών Γρηγορία Τσιάκου-Steiner.

 

 

Η Ελληνική Σχολή Βιέννης, είναι το παλαιότερο εν λειτουργία ελληνικό εκπαιδευτήριο της Διασποράς από το 1804 με άδεια του Αυτοκράτορα Φραγκίσκου Α’. Στεγάζεται στο δεύτερο όροφο πάνω από τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Στον εμπνευσμένο λόγο του ο Πάτερ Ιωάννης τόνισε “μας έκανε όλους πιο δυνατούς αυτή η πανδημία. Μας έκανε και ποιο σοφούς”. Παρακάλεσε  να παραμείνει αυτή η τόσο καλή συνεργασία όλων, για να συνεχισθεί ο αγώνας κατά της πανδημίας. “Η Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης δεν έχει σχέση με τα γνωστά σχολεία της Ελλάδος, είναι τμήμα ελληνικής γλώσσας“ είπε.

 

 

Ευχαρίστησε την απερχόμενη νηπιαγωγό Κα Αργυρώ Βασιλοπούλου για την προσφορά της στα παιδιά. Και έδωσε λεπτομέρειες για την φετινή χρονιά, όπου λειτουργούν και τμήματα χορού, θεάτρου μουσικών οργάνων και ψυχολογικής συνδρομής.

Επίσης Εξήγησε και τον λόγο που πρέπει οι γονείς να γράφουν τα παιδιά τους στο μάθημα  των θρησκευτικών στα αυστριακά σχολεία.

 

 

Παρόντες ακόμα στον Αγιασμό, η Επίσημη Ελλάδα, με την Πρόξενο Κα Έλενα Γκουλούση, η οποία με τη σειρά της ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά, Καλή Σχολική Χρονιά. Ηταν ακόμα εκεί και  οι περισσότεροι από τους γονείς των 380 παιδιών που φοιτούν.

 

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία του Πατέρα Ιωάννη πατώντας εδώ

 

 

Foto: Hephaestus Wien

Αφήστε μια απάντηση