Ομογένεια

ΣΑΕ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά η 28η Μαρτίου, όταν πλήθος κόσμου κατέκλυσε το εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, για να τιμήσει την Παγκόσμια ημέρα θεάτρου και τον εκπρόσωπο του, στο πρόσωπο του καταξιωμένου Έλληνα ηθοποιού Γιώργο Κωνσταντίνου.

Βραδιά γεμάτη παλμό και συγκίνηση, όταν οι άνθρωποι-συνεργάτες του τιμώμενου κλήθηκαν να μιλήσουν για τις σχέσεις και τη συνεργασία μαζί του. Κι αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους Σπύρο Μπιμπίλα ,Πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη  και τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Στη συνέχεια ο Πάνος Κατέρης διάβασε επιστολή που έστειλε ο Αιγυπτιώτης σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης, εξαίροντας το ταλέντο, το ήθος και την άψογη συνεργασία που είχε με τον Γιώργο Κωνσταντίνου.

 

 

Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό του ΣΑΕ τον ηθοποιό Γιώργο Κωνσταντίνου από τις ταινίες του στον κινηματογράφο, από τις σειρές του στην τηλεόραση, από τους ρόλους του στο θέατρο, διαγράφοντας μια λαμπρή σταδιοδρομία δίπλα σε διακριμένους ηθοποιούς, άλλοτε ο ίδιος ως ηθοποιός κι άλλοτε ως σκηνοθέτης.

Οι συνεργάτες του βαθιά συγκινημένοι τόνισαν την άλλη πλευρά του Κωνσταντίνου, την ανθρώπινη ,που πέρα από την κωμική του προβολή άφηνε να διαφανεί μια δραματική πινελιά σε όλους τους ρόλους του. Ανυπόκριτος κι απόλυτα ειλικρινής πίσω από το προσωπείο του κωμικού έδειχνε το μεγαλείο και το ψυχικό του σθένος.

 

 

Καλοσύνη, Αγάπη κι Ενδιαφέρον προς τους νέους ηθοποιούς επέδειξε στην μακρόχρονη πορεία του ο Γιώργος Κωνσταντίνου και  εξακολουθεί  μέχρι σήμερα να κερδίζει το κοινό του. Το απέδειξε, μάλιστα, και προχτές που τον καταχειροκρότησε ακούγοντας τον να μιλά για τη ζωή του και τις οικογενειακές του καταβολές.

 

 

Ήταν μια σαγηνευτική κι αλησμόνητη  βραδιά. Η άψογη οργάνωση και παρουσίαση της ανήκε στον εκλεκτό σκηνοθέτη και ηθοποιό Πάνο Κατέρη που ξέρει να επιλέγει, ν’ αποστάζει, και να παρουσιάζει κείμενα, φωτογραφίες, οπτικοακουστικά αποσπάσματα . Όλα αυτά είναι ζωντανά κομμάτια μιας βιογραφίας ενός τιμώμενου ηθοποιού που διαχέουν πολλή συγκίνηση μέσα στην αίθουσα, όταν μάλιστα παρευρίσκεται και ο ίδιος ο ηθοποιός και παίρνει στο τέλος το λόγο πάνω στο βήμα του Συνδέσμου.

Δικαιολογημένη και στο τέλος η βράβευση του Γ. Κωνσταντίνου από τον Πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Κώστα Μιχαηλίδη  με τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο χώρο της θεατρικής Τέχνης.

 

 

Και πάντα συνοδευτική η ευχή μας τέτοιες εκδηλώσεις να προωθούν και να τιμούν την πολιτιστική και πνευματική αξία του Συνδέσμου.

 

Αφήστε μια απάντηση