Ομογένεια

Συνάντηση Προέδρων και Εκπροσώπων Ελληνικών Κοινοτήτων και Αιγυπτιώτικων Σωματείων

 

Ο Πρόεδρος κ. Κώστας Μιχαηλίδης και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων υποδέχτηκαν την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 στο φιλόξενο εντευκτήριο του Συνδέσμου,  Προέδρους και εκπροσώπους των Ελληνικών Κοινοτήτων στην Αίγυπτο και Αιγυπτιώτικων Σωματείων που εδρεύουν στην Ελλάδα και φιλοξενούνται στο εντευκτήριο του.

Σε αυτή τη σημαντική συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη σύσφιξη και ενδυνάμωση των σχέσεων σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο μεταξύ των αιγυπτιώτικων σωματείων αλλά και των Ελληνικών Κοινοτήτων. Επίσης ειδική έμφαση δόθηκε στην πρόταση του κ. Μιχαηλίδη για διοργάνωση 4ου Παγκόσμιου Συνέδριου Αιγυπτιωτών Ελλήνων την Άνοιξη ή το Καλοκαίρι του 2023, με την ευκαιρία των 90 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων. Η πρόταση αγκαλιάστηκε θερμά και με ενθουσιασμό από όλους τους παρευρισκόμενους. Στις επόμενες συναντήσεις που θα ακολουθήσουν, θα οριστεί ο σχεδιασμός του Συνεδρίου και θα τεθούν οι στόχοι για την διοργάνωσή του.

 

Επίσης και μεταξύ άλλων, ανταλλάχθηκαν απόψεις επί διαφόρων θεμάτων που αφορούν την Αιγυπτιώτικη κοινωνία αλλά και των σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Κοινότητες και τα Αιγυπτιώτικα Σωματεία. Τέλος, κατά την συζήτηση υπήρξε αναφορά στις νεότερες γενιές Αιγυπτιωτών αλλά και στο μέλλον του Αιγυπτιωτισμού. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δείπνο σε φιλική ατμόσφαιρα.

 

Παραβρέθηκαν οι κ.κ. Καβαλής Χρήστος Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Κάβουρας Δημήτρης Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας,  Γκάττ Ρότζερ Πρόεδρος Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, Σουλτανάκη Μυρσίνη Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ισμαηλιωτών, Μπίσκος Μιχάλης Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου, Κοκκινίδης Νίκος Πρόεδρος Συλλόγου Αιγυπτιωτών Ελλήνων Σουέζ & Πορτ – Τεουφίκ, Ευαγγέλου Χρήστος Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Περιφερειακών Εφορειών Αλεξανδρείας & Καΐρου, Χατζηχαραλάμπους Στέφανος Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων Σαλβαγείου Εμπορικής & Επαγγελματικής Σχολής Αλεξανδρείας, Κατσίμπας Γιώργος Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Αβερωφείου Σχολής Αλεξανδρείας, Παπαδόπουλος Χρήστος Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, Χαρίτου – Πεκλάρη Παναγιώτα Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων Γυμνασίου Μανσούρας  Αιγύπτου, Κορωναίου – Μιχαηλίδου Ηρώ Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Προσκοπισμού Ελλήνων Αιγύπτου, Ευσταθιάδης Δημήτρης Εκπρόσωπος Πανελ. Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων Πολεμιστών, Τζιτζάς Απόστολος Πρόεδρος Αθλητικού Σωματείου Αιγυπτιωτών Ελλήνων και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων Θεμιστοκλέους Ηλιάνα, Μιχαηλίδου Μαρία και Κατέρης Πάνος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση