Συνεντεύξεις

Rükiye and Tylarik – singles “Minneapolis Man” και “Yesterday” από την Spider Music

 

Rükiye and Tylarik – singles “Minneapolis Man” και “Yesterday” από την Spider Music

H μουσική έχει τον δικό της τρόπο να ενώνει. Λαούς, πολιτισμούς, φιλοσοφίες. Και  τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον.

Στην περίπτωση μας δύο μουσικοί από την Αμερική και την Τουρκία κι ένας Έλληνας ποιητής ένωσαν την ανησυχία τους για ένα σοβαρό γεγονός ρατσιστικής βίας, την δολοφονία του George Floyd τον Μάιο του 2020 στην Μινεάπολη των Η.Π.Α.

Ο Τylarik από τις Η.Π.Α. και η Rukiye Τουρκικής καταγωγής ερμήνευσαν τους στίχους του ποιητή Γιώργου Χονδραλή και μας παρουσίασαν το single “Mineapolis Man”.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο κατά κύριο λόγο να ασχοληθούμε με το μήνυμα που θέλουν να δώσουν οι δημιουργοί του τραγουδιού, παρά με την καθαυτή μουσική ανάλυση του. Να αναλύσεις την δημιουργία του τραγουδιού και μετά το αποτέλεσμα.

Στο κομμάτι της δημιουργίας δεν έχουμε παρά να δώσουμε ένα τεράστιο μπράβο σε όσους συνέβαλαν στο τραγούδι, καθώς με τα μουσικά όπλα που έχουν, πολεμούν κάποιους άλλους ανθρώπους που με τα δικά τους όπλα προκαλούν το κακό.

Στο καθαρά τεχνικό κομμάτι της ανάλυσης πρόκειται για ένα πολύ ωραίο τραγούδι, λιτό και απέριττο με πολύ ωραία εναλλαγή φωνητικών και όργανα έξυπνα τοποθετημένα για να κάνουν εντύπωση χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Οι τρεις τους συνέχισαν την συνεργασία τους και πρόσφατα μας παρουσίασαν το single “Yesterday”. Εδώ μιλάμε για κάτι διαφορετικό, άλλη ατμόσφαιρα, όμως κάποιες σταθερές αξίες στην οπτική τους είχαν ως αποτέλεσμα ένα υπέροχο τραγούδι που δεν μπορείς να το ακούσεις μια φορά μόνο.

Η συνεργασία των Τylarik, Rukiye και Γιώργου Χονδραλή να αναμφισβήτητα είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία δύο πολύ ωραίων τραγουδιών ευχή μας είναι να συμπεριληφθούν σε έναν ολοκληρωμένο δίσκο όταν και εφόσον το επιχειρήσουν.

Και τα δύο τραγούδια κυκλοφορούν από την Spider Music.

 

Rukiye & Tylarik | Yesterday | Official Audio Release©

https://www.youtube.com/watch?v=PGShTOn7vtg

Rükiye and Tylarik | Minneapolis Man | Official Audio Release©

https://www.youtube.com/watch?v=wuc4DDsj9A0

 

Αφήστε μια απάντηση