Ομογένεια

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Έλληνες της Αυστραλίας στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα»

 

 

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έλληνες της Αυστραλίας
στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 04 Ιανουαρίου 2023, στις 15:00 CET, 16:00 Ελλάδος

Η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» που επιμελείται και παρουσιάζει η Ελένη Καραλή, κάνει ποδαρικό στον καινούριο χρόνο, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 στις 15:00 CET, 16:00 Ελλάδος, παρέα με δυο νέους Ελληνοαυστραλούς, τον Κωνσταντίνο Κοτσιάνη και τον Παναγιώτη Γιασουμή.

Οι δύο νέοι αντιπροσωπεύοντας το νέο αίμα των Ελλήνων στη μακρινή Αυστραλία στέλνουν τις ευχές τους για το νέο χρόνο, μεταφέροντάς μας στην καλοκαιρινή Αυστραλία και αφηγούνται πως πέρασαν στο εκπαιδευτικό τους ταξίδι στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι.

Κωνσταντίνος Κοτσιάνης

Η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, τη Χ.Α.Ν.Θ., με τη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, διοργάνωσαν αυτό το πρόγραμμα φιλοξενίας νεολαίας Απόδημου Ελληνισμού από την Αυστραλία, στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, από τις 9 έως τις 20 Ιουλίου 2022. Το πρόγραμμα φιλοξενίας περίπου 40 νέων από την Αυστραλία πραγματοποιήθηκε ξανά μετά από 20 χρόνια και έχει στόχο την επανασύνδεση των νέων ομογενών με τις ρίζες τους, τη σύσφιξη των δεσμών με τη χώρα καταγωγής τους και την ενίσχυση της εθνικής τους ταυτότητας.

Παναγιώτης Γιασουμής

Ο Κωνσταντίνος και ο Παναγιώτης θα μας μιλήσουν για αυτό το ταξίδι που στάθηκε η αφορμή να έρθουν σε επαφή με την ελληνική φιλοξενία, αλλά και να αποκτήσουν φίλους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ήταν μια εμπειρία ζωής, εκπλήρωσαν ένα όνειρό τους να έρθουν κοντά με τις ρίζες τους. Επίσης, θα μας μιλήσουν για το σύλλογο «Greek Youth Generator» που έχουν ιδρύσει στη Μελβούρνη οι νέοι 18-29 ετών με όραμα την εδραίωση της ελληνικής κουλτούρας, της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού στη Μελβούρνη μέσα από πρωτότυπα έργα τέχνης όπως τα γκράφιτι.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή.

Τρόποι Ακρόασης:

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/ifonitiselladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σεπλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμαςMagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμαςSwisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

 

Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece

Αφήστε μια απάντηση