‘Αρθρα

Το πεισματάρικο τιγράκι

 

Maria Moschou

«’Όχι», αναφώνησε το μικρό τιγράκι. «Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να μου κλέψει τα όνειρα. Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να με απογοητεύσει και να με οδηγήσει στη θλίψη και την απογοήτευση. Αρνούμαι να μου κόψουν τα φτερά πριν προλάβω ακόμη να πετάξω.»  Η φίλη του η αγριόγατα τον κοίταζε απορημένη. «Μα που το βρίσκει  τόσο πείσμα?» αναρωτήθηκε. «Εδώ όλα διαλύονται γύρω μας κι εμείς είμαστε ακόμη τόσο μικρά, κοιτάζουμε με απορία τους μεγάλους που ζουν μέσα στην αγωνία και την απόγνωση και δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Από το πρωί μέχρι το βράδυ στριφογυρίζουν για να αντιμετωπίσουν αυτή τη δύσκολη εποχή. Πως μπορεί ο καλός της φίλος να είναι τόσο αισιόδοξος και πεισματάρης?  Ξέχασε τι έγνε τις προάλλες με το φίλο των γονιών τους το λιοντάρι? Πόσο τρομάξαμε εμείς τα μικρά όταν τον είδαμε εκεί στο δέντρο κρεμασμένο.» Δεν άντεξε ο καημένος , έλεγαν οι μεγάλοι και κουνούσαν το κεφάλι τους.

«Λοιπόν» συνέχισε το τιγράκι, « μπορεί να είμαι ακόμη πολύ μικρό, αλλά είμαι και πολύ πεισματάρικο και έχω μεγάλα όνειρα για τη ζωή μου. Θέλω να γνωρίσω ξένους κόσμους, να βοηθάω στη δυστυχία και τη φτώχεια, να θεραπεύω τους τραυματίες. Θέλω να κάνω πολύ σπουδαία πράγματα στη ζωή μου και δε θα με βάλει με τίποτε κάτω η δύσκολη εποχή που περνάνε οι γονείς μας. Εμείς έχουμε όλοι τη ζωή μπροστά μας. Μπορούμε να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για το μέλλον μας……. Αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας και τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας.»

Η φίλη του η αγριόγατα τον κοίταζε και τον θαύμαζε. Της άρεσε όταν ο μικρός της φίλος μιλούσε με τόσο πάθος για τη ζωή και τα όνειρά του. «Τι όμορφο που θα ήταν αν και οι μεγάλου είχαν το ίδιο πάθος μέσα τους» σκέφτηκε «και δεν ξεχνούσαν τα όνειρα που έκαναν κι εκείνοι όταν ήταν μικροί. Τι λυπηρό να ξεχνάμε το όνειρά μας όταν μεγαλώνουμε και να σκύβουμε το κεφάλι μας.»

Η αγριόγατα ξανακοίταξε το φίλο της. «Ξέρεις κάτι?» γυρίζει και του λέει. « Σε θαυμάζω, θαυμάζω το πείσμα σου και τη δύναμη, με την οποία υπερασπίζεσαι το δικαίωμά μας στη ζωή και στα όνειρα. Καλέ μου φίλε, σήμερα ξύπνησα! Ούτε εγώ θα επιτρέψω σε κανέναν να μου κλέψει τα όνειρά μου και τη ζωή μου. Θα αγωνιστώ με όλη μου τη δύναμη, για να τα υπερασπιστώ.  Και σου υπόσχομαι και κάτι ακόμη… Ακόμη και όταν μεγαλώσω θα συνεχίζω να το κάνω αυτό… ακόμη και όταν μεγαλώσω θα θυμάμαι τα όνειρα που έκανα παιδούλα… ακόμη και όταν μεγαλώσω θα συνεχίζω να πιστεύω στο δικαίωμα της ζωής , της αγάπης και του ονείρου. Ακόμη και όταν μεγαλώσω…. Θα παραμείνω χαρούμενο αγριογατάκι μέσα μου…»

«Στο Υπόσχομαι!»

 

Παραμύθια για μεγάλους Μ.Μ.

Αφήστε μια απάντηση