Ομογένεια

Συνάντηση Κατσανιώτη με τον Επίτροπο Προεδρίας Κύπρου, Φώτη Φωτίου

 

Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη, με τον Επίτροπο Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων, Φώτη Φωτίου.

Ο Υφυπουργός  Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, υποδέχθηκε χτες, 18 Οκτωβρίου 2021 στο γραφείο του, τον Επίτροπο Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων, Φώτη Φωτίου. Η συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε εν όψει της αυριανής τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου  –  Αιγύπτου.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και την κοινή βούληση τους για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας τους σε θέματα Διασποράς. Αξιολόγησαν, επίσης, την πορεία της μέχρι τώρα συνεργασίας τους, κάνοντας ειδική αναφορά στο πρόγραμμα φιλοξενίας νέων της Διασποράς «Νόστος».

Τέλος, συζήτησαν τα επόμενα βήματα και διερεύνησαν τις δυνατότητες ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών και ανάπτυξης δράσεων, σε συνεργασία με τις κοινότητες της Διασποράς των δύο χωρών.

Αφήστε μια απάντηση