Ειδήσεις Εκκλησιαστικά Νέα Οικουμενικό Πατριαρχείο Ομογένεια

Πεζοπορία στην Αυστραλία για τους εμπερίστατους αδελφούς μας

 

Εχθές, Κυριακή 1η Νοεμβρίου, από το προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στο προάστιο Marrickville του Σύδνεϋ, μετά από την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ξεκίνησε μια πεζοπορία, γνωστή με την ονομασία “Walkathon”, μέσω της οποίας συγκεντρώνονται χρήματα για το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

 

 

Στην έναρξη της δράσης, την οποία διάνθισαν με τη συμμετοχή τους παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων του Σύδνεϋ, ντυμένα με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, κατά τον οποίο παρότρυνε τους συντελεστές να συνεχίσουν αυτήν την όμορφη παράδοση, που κρατάει 44 ολόκληρα χρόνια, και συνεχάρη για την όλη συμβολή του τον Διευθυντή της Πρόνοιας, κ. Στέλιο Μαγδαλόπουλο. “Όταν πρόκειται να κάνουμε κάτι το οποίο αποβλέπει στην αγάπη και στο κοινό καλό”, τόνισε στο μήνυμά του, “τότε επιμένουμε και τηρούμε τις παραδόσεις και κάνουμε ό,τι πρέπει προκειμένου να στηρίξουμε τους αδελφούς μας”.

 

 

Δεδομένου ότι το φετινό “Walkathon” διεξήχθη υπό δυσμενείς συνθήκες, αφενός λόγω της πανδημίας, αφετέρου λόγω του κακού καιρού της ημέρας, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε και συνεχάρη όσους αποφάσισαν να λάβουν μέρος στη δράση και ευχήθηκε την επόμενη χρονιά να συναντηθούν εκ νέου όλοι μαζί, υπό ευνοϊκότερες συνθήκες και προϋποθέσεις. Για τη φετινή χρονιά, σε ενορίες που έχουν ανακοινωθεί, θα γίνεται συλλογή τροφίμων τα οποία αργότερα θα διατεθούν σε εμπερίστατους αδελφούς μας.

 

FOTO: Markellos Petropoulos

 

Αφήστε μια απάντηση