Χωρίς κατηγορία

Οι ΩЯRΑ μιλούν στο Hephaestus

 

Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το νέο σας lyric video για το “The Revenant”…πολύ καλό κομμάτι και lyric video! Το πρώτο άλμπουμ σας θα κυκλοφορήσει σύντομα! Πώς νιώθετε;

Σας ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο σας σχετικά με το κομμάτι, νιώθουμε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ένα τόσο απαιτητικό και ιδιαίτερο μουσικό πόνημα.

 

Φαίνεστε μια ιδιαίτερη περίπτωση μπάντας, αφού αργήσατε αρκετά μέχρι την πρώτη σας δουλειά και έχετε ένα προσωπικό στυλ πια, μεγάλη ωριμότητα! Σας έχουν βοηθήσει οι σπουδές σας, ώστε να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση σχετικά με αυτό; Μιλήστε μας για την πορεία σας από μικρή ηλικία.

Από τη στιγμή που βρέθηκαν τα κατάλληλα μέλη το γκρουπ προχώρησε με πολύ μεγάλη ταχύτητα στην ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων. Αναμφισβήτητα η καλή κατάρτιση είναι το κλειδί που διευρύνει τους ορίζοντες και πολλαπλασιάζει επιλογές. Η κλασική παιδεία – εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό «όπλα» που διαθέτουμε. Ασχοληθήκαμε από μικρή ηλικία με την Μουσική μέσα από την σπουδή διαφόρων οργάνων όσο και των ανώτερων θεωρητικών. Αυτά είναι χαρακτηριστικά που όντως μας δίνουν μεγάλη αυτοπεποίθηση.

  

 

Πώς θα μπορούσατε να χαρακτηρίσετε τη μουσική σας;

Όπως ακούγεται… Το Metal συνδυάζεται με τη Progressive πολυπλοκότητα που ως επί το πλείστον αναπτύσσεται σε μόνο μετρικό περιβάλλον, στοιχείο που χαρακτηρίζει την ελληνική μουσική παράδοση – ιδιοπροσωπία, ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών είναι η επιρροή της κλασικής μουσικής.

 

 

Τι μπορούμε να περιμένουμε στο live κομμάτι όταν με το καλό ξεπεράσουμε τα προβλήματα με τον ιό που ταλανίζει τις ζωές όλων μας;

Οι απαιτήσεις μας είναι υψηλές σε ότι αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις, μέχρι να προκύψει κάτι που να μας καλύπτει προτιμούμε να κάνουμε πρόβες και να γράφουμε καινούργια κομμάτια. Αν συντρέξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες, θα κινηθούμε και προς αυτή την κατεύθυνση.

  

 

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία μιας μπάντας;

Το κυριότερο ρόλο παίζουν οι χαρακτήρες, η ιδιοσυγκρασία των ατόμων και όχι τόσο οι μουσικές δεξιότητες των μελών ενός σχήματος, η δουλειά είναι ομαδική. Μας ενδιαφέρει το σύνολο, σε ατομικό επίπεδο δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν.

 

 

Πείτε μας λίγα λόγια για τους συντελεστές του επερχόμενου άλμπουμ σας. Που ηχογραφήθηκε και ποιοι συμμετείχαν στην ηχογράφηση;

Oι Οι ORRA (ΩЯRΑ) ειναι:Peter P.: Guitars-Keyboards και Minornoiser: Bass που ειναι και τα μονιμα μελη. Eπίσης στο “Unbounded” συμμετείχαν ο William V. Baldo (Drums-Percussion) όπως και ο Vasilis Axiotis (Vocals)σαν session μέλος.Η παραγωγή έγινε από εμάς καθώς και η ενορχήστρωση. Μίξη και Mastering έγιναν στο Modusound studio από τον Peter.

 

 

Παρότι η μπάντα σας σίγουρα θέλει να πρεσβεύει κάτι προσωπικό, θα μπορούσατε να μας πείτε κάποιους καλλιτέχνες που επέδρασσαν σε αυτό που είστε σήμερα;

Ωραία ερώτηση! Η μουσική είναι μια μορφή τέχνης που μας εμπνέει, όμως θα ήταν βλακώδες τα καλλιτεχνικά μας ερεθίσματα να περιορίζονται μόνο στο μουσικό χώρο. Για παράδειγμα, ένας πίνακας του Albrecht Dürer, του Van Gogh, του Θεοτοκοπούλου, μια τραγωδία του Αισχύλου, μια κωμωδία του Αριστοφάνη, ένα φουτουριστικό αρχιτεκτονικό σχέδιο του Mendelssohn κτλ. Όλα τα παραπάνω διέπονται από ρυθμό και χρώμα-αρμονία, συνεπώς μπορούν να μετασχηματιστούν σε μουσική.

 

Τι απολαμβάνετε περισσότερο; Τις ώρες σύνθεσης, τις ώρες ηχογράφησης ή τις ώρες live;

Δεν έχουμε κάποια προτίμηση, όλες αυτές είναι δημιουργικές καταστάσεις.

 

Πώς βλέπετε την ελληνική σκηνή σήμερα; Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σχετικά με το παρελθόν, αλλά τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει ακόμα; Αν θέλετε, πείτε μας και μπάντες που ξεχωρίζετε!

Υπάρχουν ενδιαφέροντα και αξιόλογα σχήματα, καλές μεμονωμένες προσπάθειες και μονάδες, δεν θεωρούμε ότι αποτελούν συγκεκριμένη και συγκροτημένη οντότητα ή «σκηνή»’ ωστόσο. Δεν ξεχωρίζουμε κάποιο συγκεκριμένα και δεν θεωρούμε τους ORRA επίσης μέλη κάποιας «σκηνής». Η μόνη σκηνή η οποία ξεχώριζε διαχρονικά ουσιαστικά είναι αυτή το ακραίου Metal η οποία έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα στενά πλαίσια του ελληνικού χώρου.

 

Ποιο θα ήταν το πιο μεγάλο σας όνειρο για το σχήμα ΩRRA.; Πραγματοποιήσιμο, είτε όχι;

Είμαστε σε μια ηλικία (οκ δεν είμαστε Μαθουσάλες) που πατάμε γερά στα πόδια μας, δεν είμαστε αιθεροβάμονες, κάνουμε τη προσπάθεια μας και ελπίζουμε να έχει ανταπόκριση, αυτό είναι το «όνειρο» μας.

 

Τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας; Συνήθως η μουσική τρώει όλο τον ελεύθερο χρόνο των μουσικών. Ισχύει για εσάς;

Επιτρέψτε μας μια μικρή διόρθωση, η μουσική δεν μας «τρώει» χρόνο, εάν κάποιος τρώει χρόνο με τη μουσική καλύτερα να πάει να φάει σουβλάκια… Αφιερώνουμε ελεύθερο χρόνο στη μουσική, εκτός λοιπόν της μουσικής υπάρχει το διάβασμα, καθώς και οι συνηθισμένες οικογενειακές υποχρεώσεις.

 

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη. Ο επίλογος είναι δικός σας.

Εμείς σας ευχαριστούμε πολύ για τη δυνατότητα που μας δίνετε να πούμε μερικά λόγια για τους ΩЯRΑ, Ευχόμαστε να έχουμε όλοι τα μυαλά μας στη θέση τους γιατί ο κόσμος δεν πάει καθόλου καλά .

 

https://www.facebook.com/ORRA-band-101574509134682

https://orraband.bandcamp.com/album/unbounded

https://www.youtube.com/channel/UC0p_Nh9zOLp9Lh4Bl5MLSQw

ORRA-THE REVENANT (Lyric Video)

https://www.youtube.com/watch?v=-sAUihGvvPo