Κύπρος Παροικιακά Νέα

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου και Μουσικό Σχολείο Πάφου “ανοίγουν τα φτερά” τους για Βιέννη

 

Το παρόν τους στην Αυστρία για να λάβουν μέρος στην 5η «Κυπρίων Συναυλία» στο Μέγαρο Φίλων Μουσικής της Βιέννης ετοιμάζονται να δώσουν τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρα Νέων Κύπρου.

Οι μικροί μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου θα έχουν μαζί τους και τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πάφου ενώ θα πλαισιώνονται και από καταξιωμένους σολίστ από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Οι συντελεστές της Κυπριακής αποστολής για την Βιέννη βρίσκονται το τριήμερο στην Πάφο για τις τελευταίες τους πρόβες.

Η «Κυπρίων Συναυλία» διοργανώνεται από το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο Βιέννης στο MUSIKVEREIN  BRAHMS-SAAL την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, στις 19:30.

Η “Κυπρίων Συναυλία” (Zypriotisches Galakonzert) αποτελεί πλέον θεσμό για τα μουσικά δρώμενα της Βιέννης, μετά από πρωτοβουλία του κύπριου Βαρύτονου Κύρου Πατσαλίδη. Η ιδιαιτερότητα του προγράμματος της συναυλίας, είναι το μουσικό συναπάντημα των αποσπασμάτων μεγάλων κλασσικών μουσουργών με αποσπάσματα της Εθνικής Μουσικής Σχολής, σύγχρονων Κυπρίων κι Ελλήνων συνθετών σε κλασσική ενορχήστρωση.

Για πέμπτη χρονιά στη φετινή “Κυπρίων Συναυλία”, θα παρουσιαστούν στην Brahms-Saal του ξακουστού ανά το παγκόσμιο Μεγάρου Φίλων Μουσικής της Βιέννης (Musikverein), δύο κυπριακά μουσικά σύνολα νέων συντελεστών, το κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων της Κύπρου και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πάφου, πλαισιώνοντας καταξιωμένους σολίστ από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Λαμβάνουν μέρος οι Κύρος Πατσαλίδης (βαρύτονος), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Sera Gösch (σοπράνο κολορατούρα), Κατερίνα Κουρή (σοπράνο κολορατούρα), Ζώη Νικολαΐδου (σοπράνο), Γιούλη Καραγκούνη (δραματική σοπράνο), Έλσα Γιαννουλίδου (μετζοσοπράνο), Κωνσταντίνα Νικολάου (σοπράνο), Έλα Καλλίδη (σόλο βιολί), η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πάφου (μαέστρος χορωδίας Ελένη Κυπριανού), και το κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων της Κύπρου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Κουντούρη.

Στόχος της πραγματοποίησης της συναυλίας είναι η προβολή και η προώθηση του Κυπριακού Πολιτισμού στο εξωτερικό.

https://pafospress.com

 

Αφήστε μια απάντηση