Ομογένεια

Διαβούλευση με την Ομογένεια της Γερμανίας για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό

 

Άλλη μια διαδικτυακή διαβούλευση που διοργανώνει το Κίνημα για το θέμα της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, αυτή την φορά με την παροικία της Γερμανίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Στην τρίωρη, ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση, έλαβαν μέρος αντιπροσωπευτικοί φορείς/θεσμοί των Αποδήμων Ελλήνων, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, Έλληνες εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γερμανοί φιλέλληνες και δημοσιογράφοι.

Επίσης, από την Ελλάδα -μεταξύ άλλων- ήταν παρόντες στη συζήτηση η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας, η οποία εκπροσώπησε και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου, βουλευτής Αχαΐας και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Η διαδικασία της διαβούλευσης για θέματα γλώσσας και πολιτισμού είναι ένας ακόμα σταθμός στην πορεία που διαγράφει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μαζί με τη Διασπορά εδώ και πολλές δεκαετίες.

Επισημαίνεται, ότι επιδίωξή μας είναι η συνέχεια του διαλόγου, τόσο για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό με την Ομογένεια, όσο και για άλλα θέματα που απασχολούν τις Διασπορές μας, στη βάση πάντα της δημιουργικής αλληλεπίδρασης και της αμοιβαιότητας μεταξύ Εθνικού Κέντρου και Διασποράς.

Μπορείτε να δείτε τη διαβούλευση πατώντας εδώ

 

Κατερίνα Αυξεντίου

Γραμματέας Τομέα Απόδημου Ελληνισμού

Αφήστε μια απάντηση