Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση Γ. Χρυσουλάκη με Πρόεδρο Γερουσίας Καναδά G. J. Furey

 

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννης  Χρυσουλάκης, υποδέχθηκε στους χώρους του Υπουργείου Εξωτερικών τετραμελή αποστολή της Καναδικής Γερουσίας με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, κ. George J. Furey. Στη συνάντηση συμμετείχαν τρία ακόμη μέλη της Γερουσίας του Καναδά, η κα Raymonde Saint – Germain, o ελληνικής καταγωγής κ. Leo Housakos και ο κ. Tony Loffreda, συνοδευόμενοι από τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Mark Allen καθώς και τον Πρόξενο, κ. Walter Bernyck.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης των μελών της καναδικής Γερουσίας στη χώρα μας κατόπιν της επίσημης πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, με αφορμή το φετινό ορόσημο στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Καναδά, καθώς το 2022 συμπληρώνονται 80 έτη διπλωματικών σχέσεων και 70 έτη εταιρικής σχέσης των δύο χωρών εντός του ΝΑΤΟ.

Σε ιδιαίτερα θερμό διεξήχθη μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν η πολύχρονη παρουσία του ελληνικού στοιχείου στον Καναδά και η ουσιαστική συνεισφορά του σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και οι πολλαπλές δυνατότητες διεύρυνσης και εμβάθυνσης της ήδη εδραιωμένης σχέσης των δύο χωρών, μέσω συνεργειών και συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της καινοτομίας.

Αφήστε μια απάντηση