Ομογένεια

Ο Εθνομάρτυρας Νίκος Καπετανίδης

 

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Ντίσελντορφ «Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ», οργάνωσε διαδικτυακό μαραθώνιο για την ολοκλήρωση του μνημείου του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη, του ήρωα δημοσιογράφου από την Ριζούντα του Εύξεινου Πόντου που εκτελέστηκε σε ηλικία 32 ετών από το κεμαλικό καθεστώς, για την εθνική και αγωνιστική δράση του υπέρ του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, ομότιμος καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης, χαιρέτησε βαθιά συγκινημένος την εκδήλωση.

Μιλήσε για τον μεγάλο αγωνιστή, τον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «ΕΠΟΧΉ» της Τραπεζούντας, που με την ανεξάρτητη και χωρίς φόβο πένα του αποκάλυπτε όλους τους διωγμούς και τα δεινά που επέφερε το τουρκικό κράτος στους Πόντιους αδελφούς μας.  Ανέδειξε την εθνική και αγωνιστική δράση του ανθρώπου που δεν λιποψύχησε ποτέ, ούτε την ύστατη στιγμή μπροστά στο ικρίωμα.

Εν συνεχεία συνεχάρη τους εμπνευστές και όλους όσους αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή της ανέγερσης του Μνημείου, τον Σύλλογο «Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ», όλα τα ποντιακά σωματεία σε Ελλάδα και Ομογένεια, τις Ενώσεις Συντακτών Αθηνών και Μακεδονίας και Θράκης, τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Παύλου Μελά, στο Μητροπολιτικό Πάρκο του οποίου θα φιλοξενηθεί το Μνημείο.

Τελειώνοντας ο Γενικός, υπογράμμισε την πρόθεση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Ελλήνων του Πόντου και ειδικά του Ομογενειακού Ποντιακού Ελληνισμού, μέχρι να επέλθει η δικαίωση του αγώνα τους, η δικαίωση των θυσιών τους και η πλήρης αναγνώριση της τραγωδίας που βίωσαν.

Αφήστε μια απάντηση