Ειδήσεις Ελλάδα

Η Γραμμ. Κοιν. Αλληλ. και Ανθρωπ. Δικαιωμ. Της Ν.Δ., Μαρία Νάτσιου επισκέφθηκε τα Πολιτικά Εύβοιας

 

Η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Νάτσιου παρουσία συντονιστών της γραμματείας επισκέφτηκε χθες, 30-8-20, την πληττόμενη από την κακοκαιρία περιοχή της Εύβοιας και κατοίκους της περιοχής Πολιτικά.

Στο πέρασμα τους τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα σκορπίζοντας τον θάνατο, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, εγκλωβίζοντας αρκετούς πολίτες στα σπίτια τους, καταστρέφοντας περιουσίες .

Μια από τις οικογένειες που επισκεφθήκαμε στην Εύβοια ήταν η οικογένεια της Γιώτας και του Δημήτρη. Μια οικογένεια με πολλά προβλήματα αλλά συνάμα μια οικογένεια που τα μέλη της είναι ήρωες της καθημερινότητας, μαχητές ζωής.

Η Γιώτα μητέρα τριών παιδιών ηλικίας οκτώ ετών, τα δύο με διαταραχές αυτιστικού φάσματος και ενός παιδιού με δύο εγκεφαλικές ασθένειες μας περιέγραψε πως σώθηκαν τα παιδιά της από την καταστροφική πλημμύρα στα Πολιτικά Ευβοίας. Βλέποντας τις συνθήκες διαβίωσης, τα προβλήματα που ξαφνικά προέκυψαν μετά την καταστροφή αναρωτιόμαστε πως μπορούμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε καλύτερα αυτή την οικογένεια. Άνεργοι και οι δύο σε ένα σπίτι μακριά από το κέντρο, ακατάλληλο πλέον για αυτούς αφού έχει υποστεί πολλές ζημιές, χωρίς αυτοκίνητο , καταστράφηκε με τις πλημμύρες, απαραίτητο εργαλείο για να μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο Κέντρο της Πόλης για να κάνουν τις απαραίτητες φυσιοθεραπείες. Το σπίτι, η αυλή μέσα στις λάσπες με ανύπαρκτο σχεδόν δρόμο ίσα να περάσει ένα άτομο, γεμάτο φερτή ύλη. Η Γιώτα με δικά της προβλήματα υγείας παλεύει να στηρίξει τα παιδιά της και να τα βοηθήσει.

 

 

Στην Εύβοια συναντήσαμε τους ήρωες της κοινωνίας μας!

Πρώτη εμείς ως Κυβέρνηση, ως Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ως άνθρωποι οφείλουμε να απλώσουμε ένα χέρι βοήθειας στους ανθρώπους που η ζωή τους έφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα, άλλα με το ήθος και το κουράγιο τους, προσπαθούν να παραμείνουν όρθιοι. Ήρθαμε εδώ για να σας αγκαλιάσουμε και να αντλήσουμε ενέργεια από το θάρρος σας και την αγάπη σας για ζωή.

Είμαστε εδώ να τους γνωρίσουμε και να προσφέρουμε όλα αυτά που μπορούμε για ένα καλύτερο αύριο, για μια ζωή πιο εύκολη και πιο ικανοποιητική στα όρια των δυνατοτήτων μας και στο μέγεθος των προσδοκιών μας.

Αφήστε μια απάντηση