Τέχνες και Εικαστικά

“Μια Φωτογραφία, Χίλιες Γεύσεις”

 

Ξεπεράσαμε σκοπέλους, δυσκολίες, απομόνωση και καραντίνα και κατορθώσαμε μέσα από αυτές τις αντίξοες συνθήκες να διοργανώσουμε και να πραγματοποιούμε την έκθεση γαστρονομικής Φωτογραφίας

“Μια Φωτογραφία, Χίλιες Γεύσεις”

 

Στις 2 Ιουνίου 2021, στις 19.30 στο Περιστύλιο της Πινακοθήκης Πειραιά πραγματοποιείται μια έκθεση γεμάτη Φως, Χρώματα και Γεύσεις.

Το μαγειρικό μας blog “Σεντούκι της Γιαγιάς”, αναγνωρίζοντας πως γεύση και εικόνα πορεύονται μαζί, τον Μάρτιο του 2020 διοργάνωσε αυτόν τον ξεχωριστό διαγωνισμό γαστρονομικής φωτογραφίας.

Το ενδιαφέρον των 109 συμμετεχόντων με 391 φωτογραφίες ξεπέρασε τις προσδοκίες μας κι αποφασίσαμε να το γιορτάσουμε με μια γευστική έκθεση!

Οι διαγωνιζόμενες φωτογραφίες αποτυπώνουν την έμπνευση των συμμετεχόντων, την τεχνική τους, την οπτική τους, τα προϊόντα αλλά και τα καλομαγειρεμένα φαγητά, τα γλυκά, τις πρώτες ύλες, το μόχθο και τις  τις αντιθέσεις, συνθέτοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία γαστρονομίας για όλους!

Η έκθεση θα ταξιδέψει σε Γλυφάδα, Ύδρα, Ρόδο, Θεσσαλονίκη και θα επιστρέψει στην Αθήνα για το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομικής Φωτογραφίας.

Για τον διαγωνισμό και την έκθεση θα μιλήσουν:

  • Αναστασία Καδρέβη, food blogger, ιδρύτρια της ΑΜΚΕ «Σεντούκι της Γιαγιάς»
  • Ανδρέας Σμαραγδής, φωτογράφος
  • Άντα Πετρανάκη, εικαστικός
  • Αντωνία Κατή, food photographer, food stylist
  • Σαράντος Παπαδόπουλος, executive chef, καθηγητής στα ΙΕΚ ΑΛΦΑ
  • Αντώνης Παναγιωτόπουλος, ιδρυτής της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης
  • Τάσος Τόλης, executive chef,Υπεύθυνος σπουδών στην Academy of Gastronomy

 

Τιμούμε:

  • Την ομάδα του «Μπορούμε» για το έργο και την προσφορά της στην κοινωνία. Οι δράσεις της ομάδας ξεκίνησαν από το 2011 κι έχουν σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα

 

  • Τον Αντώνη Παναγιωτόπουλο, εμπνευστή και στυλοβάτη της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης, συγγραφέα και υπέρμαχο του Κρητικού Διατροφικού Προτύπου για το έργο που έχει προσφέρει πάνω από 20 χρόνια στην ελληνική γαστρονομία

 

  • Τον Executive ChefΣτέλιο Δίγκα, Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας, που με τις γνώσεις και το πάθος του έκανε γνωστή την ελληνική γαστρονομία στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο

 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Άννα Λιάκου

Στο πιάνο η Τζουλιάνα Φελούς, Μουσικός – Μουσικοπαιδαγωγός

 

https://sentoukitisgiagias.club/food-photography-edodima-2/

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα που έχει εξαγγείλει το κράτος για τον covid-19. Μένουμε ασφαλείς!

 

 

Αφήστε μια απάντηση