Εκκλησιαστικά Νέα

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος έφτασε στην «πόλη των Εκκλησιών»

 

Στην Αδελαΐδα, την «πόλη των Εκκλησιών», όπως εύστοχα έχει χαρακτηριστεί, έφτασε το πρωί του Σαββάτου, 26 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, τον Αρχιδιάκονο Αθηναγόρα και τον Διάκονο Ειρηναίο, προκειμένου να πραγματοποιήσει ποιμαντική επίσκεψη, μετά την άρση των περιορισμών της πανδημίας.

 

 

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Αδελαΐδος, και αρκετοί κληρικοί, οι συνεργάτες των Γραφείων της Αρχιεπισκοπής στην Αδελαΐδα και πιστοί από την πόλη.

Αμέσως μετά την άφιξή του, ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, όπου τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των μακαρίων προκατόχων του Χριστοφόρου, Τιμοθέου, Θεοφυλάκτου, Ιεζεκιήλ και Στυλιανού, καθώς και όλων των κληρικών και λαϊκών που ανήκαν στο ποίμνιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και πλέον ανήκουν στην θριαμβεύουσα Εκκλησία.

Το απόγευμα επισκέφθηκε στην κατοικία του τον ασθενούντα Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Παύλο, στον οποίο, μεταξύ άλλων, μετέφερε τις ευχές και την αγάπη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, και εν συνεχεία επισκέφθηκε τον νεόδμητο Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, όπου επέβλεψε τις εργασίες της αγιογραφίας του Ναού και της συμπληρώσεως της εσωτερικής διακοσμήσεως.

 

 

Στην αίθουσα του Ναού, παρατέθηκε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου, στο οποίο παρακάθησαν οι ιερείς της Περιφέρειας της Αδελαΐδος με τις πρεσβυτέρες τους, ενώ κατά τη διάρκεια του γεύματος νέοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς προς τιμήν του υψηλού επισκέπτη.

Αφήστε μια απάντηση