Εκκλησιαστικά Νέα

Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Βικτώριας υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο

 

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Βικτώρια για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος διεξήγαγε μία γόνιμη συζήτηση, για πνευματικά και πρακτικά ζητήματα, με όλους τους κληρικούς που διακονούν στις ελληνορθόδοξες ενορίες της Πολιτείας, μέσα στο πλαίσιο Ιερατικής Συνάξεως. Παρόντες στην Ιερατική Σύναξη, η οποία έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και οι Αρχιεπισκοπικοί Επίτροποι Μελβούρνης και Νορθ-Κόουτ, Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Κερασούντος κ. Ευμένιος.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε στο ορθόδοξο εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα, αναλύοντας το περιεχόμενό του, ενώ ανέτρεξε σε ορισμένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της δισχιλιετούς πορείας της Εκκλησίας και παρουσίασε τις αντίστοιχες εκφράσεις του εκκλησιαστικού ήθους, καθώς και τις συνέπειες που επέρχονταν από τον κλονισμό ή την αλλοίωσή τους. Καταλήγοντας, τόνισε την ευθύνη «να καλλιεργήσουμε και να επαυξήσουμε το εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα» ως τοπική Εκκλησία της Αυστραλίας και απηύθυνε παράκληση στους κληρικούς να διατηρήσουν το πνεύμα ενότητας, συμπορείας και υπακοής.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Συνάξεως ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε και επίσημα τους δύο νέους Επισκόπους, οι οποίοι προΐστανται των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Μελβούρνης και Νορθ-Κόουτ. Κάνοντας λόγο για δύο άξιους και ικανούς Επισκόπους, προέτρεψε τους κληρικούς της Βικτώριας να έχουν καλή και αγαθή συνεργασία μαζί τους, ενώ διαβεβαίωσε πως και ο ίδιος παραμένει διαθέσιμος για προσωπική επικοινωνία με όλους τους.

Αφήστε μια απάντηση