Ομογένεια

Ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Καμπέρα επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

 

Τα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ, επισκέφθηκε την Πέμπτη, 31 Μαρτίου, ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Καμπέρα, κ. Γεώργιος Παπακώστας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, και συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο.

 

 

Μετά από το εγκάρδιο καλωσόρισμά τους από τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο, παρουσία και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Κυανέων κ. Ελπιδίου και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίου, ο Πρέσβυς της Ελλάδος και η σύζυγός του ξεναγήθηκαν στον προσφάτως αποκατασταθέντα Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ενημερώθηκαν για τις εργασίες που εκτελέστηκαν στο ιστορικό και διατηρητέο κτίριο του Ναού, λόγω των ζημιών που είχαν προκληθεί από την καταστρεπτική πυρκαγιά της 30ης Σεπτεμβρίου 2021.

 

 

Ακολούθησε συνάντηση στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τις ανάγκες της ελληνικής Ομογένειας στην Αυστραλία, και συνομολογήθηκε η διάθεση συνέχισης της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των ελληνικών Προξενικών Αρχών.

 

 

Τέλος, σε ανάμνηση της επισκέψεως, ο κ. Παπακώστας προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο ένα βιβλίο για την Αρχαία Ελλάδα.

 

Αφήστε μια απάντηση