Ομογένεια

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

 

Αγάπη άνευ ορίων και προϋποθέσεων!

Αγάπη ανιδιοτελής και θυσιαστική!

Αγάπη απέραντη και απεριόριστη, από την αρχή μέχρι το τέλος!

Με τις λιγοστές αυτές λέξεις, αδύναμες ασφαλώς να περιγράψουν με πληρότητα το μεγαλείο της μητρικής αφοσίωσης, φέρνουμε στη σκέψη μας σήμερα το πρόσωπο που κατέστη συνδημιουργός του Θεού για να μας χαρίσει το θεϊκό δώρο της ζωής, τη ζεστή εκείνη αγκαλιά που μας προσφέρθηκε ως ένα ασφαλές καταφύγιο απ’ όταν πρωτοαντικρίσαμε τον κόσμο, τη σεπτή μορφή που σμίλεψε την ψυχή και τον χαρακτήρα μας, και καθοδήγησε, εμψύχωσε και ενέπνευσε τα βήματά μας.

Είτε βρίσκεται κοντά μας, είτε βρίσκεται μακριά, το πρόσωπο της μητέρας έχει καθορίσει και συνεχίζει αδιάπαυστα να καθορίζει τη βιοτή της καθεμιάς και του καθενός μας. Ίσως διότι, θυσιάζοντας το “εγώ” της, η μητέρα μεταγγίζει στα τέκνα της, με τρόπο θαυμαστό, ένα κομμάτι του εαυτού της.

Χρέος μας προς εκείνη, αλλά και χρέος προς τον ίδιο μας τον εαυτό, είναι να καταθέτουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας με κάθε πρόσφορο μέσο, κάθε ημέρα του χρόνου.

Εύχομαι σε όλες τις μητέρες χρόνια πολλά κι ευλογημένα, και να έχουν ως πρότυπο, αλλά και ως συνοδοιπόρο τους στις δυσκολίες, την Υπεραγία Θεοτόκο, τη Μητέρα του Θεού και Μητέρα όλων μας.

Αφήστε μια απάντηση