Νέα

ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ “ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ – ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΕ”

Με αφορμή την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας (υπ. αριθμ. 450/89969 από 22/3/2023) από την 24η Ιουλίου 2023 που αφορά στις οδικές μεταφορές και συγκεκριμένα στις παραβάσεις για τις ώρες οδήγησης, τα διαλείμματα και τις περιόδους ανάπαυσης των οδηγών που απασχολούνται στην οδική μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών, για την συσκευή ελέγχου (ταχογράφος) και τις διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται, πραγματοποιήθηκε το πρωί ενημερωτική σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων στην έδρα του Τμήματος Τροχαίας του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στην Επισκοπή Ρεθύμνου.

Στην σύσκεψη εκπροσωπώντας το ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Εταιρίας, κ. Γιώργος Χατζηδάκης και ο υπεύθυνος του γραφείου Κίνησης του ΚΤΕΛ στο Ρέθυμνο, κ. Ηλίας Μοσχάκης, ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης και του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης.

Στην διάρκεια της συζήτησης η Διοικητής του τμήματος Τροχαίας του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, κα Ελένη Παπαθανασίου, παρουσίασε όλες τις παραμέτρους της νομοθεσίας, δίδοντας έμφαση στο θέμα της ακινητοποίησης των οχημάτων ως διοικητικό μέτρο έως την άρση της παράβασης. Άρση της παράβασης, όπως αναφέρεται στην  νομοθεσία, θεωρείται και η ανάληψη της οδήγησης του οχήματος από άλλον οδηγό για τον οποίον πληρούνται οι προϋποθέσεις των Κανονισμών.

Επιπλέον, τα αρμόδια στελέχη της αστυνομικής υπηρεσίας του Β.Ο.Α.Κ. κατέστησαν σαφές ότι οι τροχονομικοί έλεγχοι θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, με σκοπό την ασφάλεια των εργαζόμενων και των επιβατών (ντόπιων και επισκεπτών) που κινούνται καθημερινά στους δρόμους του νησιού με λεωφορεία του ΚΤΕΛ και τουριστικά.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Χατζηδάκης δεσμεύτηκε πως η Εταιρία θα εξακολουθήσει να τηρεί το γράμμα του Νόμου στον τομέα της ασφάλειας των μεταφορών, επισημαίνοντας ωστόσο, το μείζον ζήτημα της έλλειψης οδηγών που καταγράφεται πανελλαδικά και που αποτυπώνεται έντονα και κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο και στην Κρήτη.

Στην διάρκεια της σύσκεψης έγινε επίσης αναφορά από τους συμμετέχοντες και στα προβλήματα που καταγράφονται κατά μήκος του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Κρήτης, λόγω και των έργων που εκτελούνται αυτή την περίοδο σε διάφορα σημεία του Β.Ο.Α.Κ., με αποτέλεσμα αρκετά συχνά οι καθυστερήσεις των οχημάτων να είναι πολύωρες και το κυκλοφοριακό χάος αναπόφευκτο.

Σημειώνεται τέλος ότι οι προαναφερόμενες αλλαγές περιγράφονται αναλυτικά στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξεδόθη στις 22 Μαρτίου 2023 από τους τότε υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταικούρα, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κων/νο Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, όπου στην ουσία καλείται η χώρα μας να εναρμονιστεί πλήρως με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία του τομέα των οδικών μεταφορών.

Αφήστε μια απάντηση