Κύπρος

Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο του Υπουργού Εξωτερικών του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας

 

Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο του Υπουργού Εξωτερικών του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Faisal bin Farhan Al Saud θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022.

Το μεσημέρι της Κυριακής θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις των δύο Υπουργών στην παρουσία υπηρεσιακών αντιπροσωπιών των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, το πλήρες φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης και εμβάθυνσης τους, οι περιφερειακές εξελίξεις στις χώρες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, του Κόλπου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, το Κυπριακό, οι περιφερειακές εξελίξεις, οι σχέσεις ΕΕ-Σαουδικής Αραβίας, καθώς και άλλα διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο (13:45).

Το πρωί της Κυριακής, ο Υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

 

Αφήστε μια απάντηση