Κύπρος

Mετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη, στις Βρυξέλλες

 

Mετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη, στις Βρυξέλλες για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και ακολούθως στο Παρίσι για την υπουργική σύνοδο για τον Ινδο-Ειρηνικό

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρεί σήμερα, 20-2-22, για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη, οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, η Κλιματική Διπλωματία καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Στο πλαίσιο εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων θα πραγματοποιηθεί υπουργική συνάντηση ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (ΣΣΚ).

Κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες, ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει επαφές και διμερείς συναντήσεις με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, κ. Josep Borrell καθώς και με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ιταλίας, κ. Luigi Di Maio και της Γερμανίας, κα Annalena Baerbock.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες για το Παρίσι όπου η γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα φιλοξενήσει την Τρίτη το πρωί υπουργική σύνοδο με θέμα τη διεθνή συνεργασία στον Ινδο-Ειρηνικό. Ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις διεθνείς προκλήσεις αναφορικά με το κλίμα, την υγεία, την βιοποικιλότητα και τους ωκεανούς.

Κατά τη διάρκεια παραμονής του στο Παρίσι, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της Εθνοσυνέλευσης και του Κοινοβουλίου της Γαλλίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση