Ομογένεια

Σύναψη Συμφωνίας μεταξύ του Ελλην. Ινστιτ. Βυζαντινών Σπουδών Βενετίας και JNU Νέου Δελχί

 

Σύναψη Συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας και της Έδρας Ελληνικών Σπουδών του Jawaharlal Nehru University () του Νέου Δελχί για πραγματοποίηση δύο διεθνών συνεδρίων

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας και η Έδρα Ελληνικών Σπουδών του Jawaharlal Nehru University (JNU) του Νέου Δελχί σύνηψαν Συμφωνία για την πραγματοποίηση δύο διεθνών συνεδρίων με θέμα «Ο Ελληνικός Κόσμος και η Ινδία: Ιστορία, Πολιτισμός και Εμπόριο από την Ελληνιστική Περίοδο έως τη Σύγχρονη Εποχή (4ος αιώνας π. Χ – 18ος αιώνας μ. Χ.), τον Δεκέμβριο του 2022 στο Νέο Δελχί και τον Σεπτέμβριο του 2023 στη Βενετία.

Στη διοργάνωση του συνεδρίου στο Ν. Δελχί, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2022, θα συμμετάσχει και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

 

 

H πρωτοβουλία για τη διοργάνωση των ανωτέρω συνεδρίων ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, κατά τη διάρκεια διάλεξής του στην Έδρα Ελληνικών Σπουδών του JNU, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ινδία (Ν. Δελχί, 22 – 23 Μαρτίου 2022).

H διοργάνωση των συγκεκριμένων διεθνών συνεδρίων εντάσσεται στην σταθερή πορεία ενίσχυσης και ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδας – Ινδίας, οι οποίες επεκτείνονται και στον μορφωτικό – πολιτιστικό τομέα.

Αφήστε μια απάντηση