Χωρίς κατηγορία

Οι συγγραφείς Σοφία Αλεξίου και Χαρά Πάτρα στο HR 

 

Σε μια ΕΚΤΑΚΤΗ εκπομπή, η ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με τον Δημήτρη Λαζάρου, την πολιτιστική εκπομπή του Hephaestus Radio, οι συγγραφείς δύο παιδικών βιβλίων, εξαιρετικού ενδιαφέροντος, η Σοφία Αλεξίου και η Χαρά Πάτρα φιλοξενούνται τηλεφωνικά και μιλούν για τα βιβλία τους.

Η Σοφία Αλεξίου είναι φιλόλογος και δημιουργός του μαμαδο-blog Mom and the City, στο debop.gr. Τρελαίνεται για ταξίδια και βιβλία, που στο μυαλό της είναι το ίδιο και το αυτό!  Στο πρώτο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ με τίτλο “Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα” μας καλεί μαζί τους να εξερευνήσουμε την Ελλάδα και να προσφέρουμε στα μικρά παιδιά όλες εκείνες τις μικρές αφορμές που χρειάζονται για να μάθουν να ταξιδεύουν και να μάθουν την Ελλάδα μέσα από πληροφορίες που τους δίνει με έξυπνο και απλό τρόπο το βιβλίο της. Παράλληλα ως μητέρα και εκπαιδευτικός παίρνει θέση σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις που έχουν δημιουργήσει ένα πολύ δυσάρεστο κλίμα που αφορούν και πάλι παιδιά.

Η Χαρά Πάτρα είναι η συγγραφέας του παιδικού παραμυθιού με τίτλο ‘ΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΦΟΡΕΙΣ , ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ των εκδόσεων ΦΙΛΥΡΑ, που φέρει την αιγίδα της ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας, εξαρχείας Ουγγαρίας και Μεσευρώπης και  την υποστήριξη του ομογενειακού συλλόγου HEPHAESTUS WIEN. Το βιβλίο προλογίζει η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Παιανίας κα Κατερίνα Αποστόλου. Είναι ένα βιβλίο εγχειρίδιο για όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ένα τρυφερό παραμύθι για τους γονείς που θα ήθελαν ,με τρόπο απλό και κατανοητό, να εμφυσήσουν όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το Ελληνικό Έθνος στα παιδιά τους. Το πρώτο παραμύθι που φέρνει τα παιδιά σε επαφή και γνωριμία με τη φορεσιά του Εύζωνα, με τους συμβολισμούς και την ιστορία της.

Μια ΕΚΤΑΚΤΗ εκπομπή που δεν πρέπει να χάσετε!!!

 

Θα μεταδοθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 6μ.μ., ώρα Κεντρικής Ευρώπης // 7μ.μ., ώρα Ελλάδας και την ακούτε ΠΑΝΤΑ μέσα από το Hephaestus Radio που εκπέμπει διαδικτυακά και αποδεδειγμένα σε 165 χώρες του κόσμου, στα παρακάτω links: 

site

http://radio.hephaestuswien.com

live24

http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=3110&fbclid=IwAR0bLCggTSE3IXB-J0FW5srEUXbykiiniGFlRfg6z6u1QX3kR6HAS1nsUTs

Google Play Store

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hsservices.HephaestusRadio

Amazon App

https://www.amazon.com/HS-services-Hephaestus-Radio/dp/B083DYRVJ5/ref=sr_1_1?keywords=Hephaestus+Radio&qid=1579687052&sr=8-1