Χωρίς κατηγορία

Ο Καβάφης συναντά επιφανείς Έλληνες Ομογενείς @ HR 

 

Δημήτρης Λαζάρου

 

Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη εκπομπή ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ μεγαλύτερης διάρκειας, με τον Δημήτρη Λαζάρου θα μεταδοθεί από το Hephaestus Radio (HR), την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου στις 7μ.μμ, ώρα Κεντρικής Ευρώπης // 8μ.μ., ώρα Ελλάδας.

Καλεσμένοι δύο επιφανείς Έλληνες της Ομογένειας που με αφορμή τη διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Ομογενειακός Σύλλογος Hephaestus Wien – Österreichisch/Griechischer Integrationsverein“ και το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, “ΚΑΒΑΦΗΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΚΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ” που θα μεταδοθεί την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου (5μ.μ, ώρα Κεντρικής Ευρώπης // 6μ.μ., ώρα Ελλάδας) μας μιλούν για τον ποιητή που ίσως είναι ο πιο πολυμεταφρασμένος Έλληνας ποιητής στο εξωτερικό, αφηγούνται αναμνήσεις, δύσκολες στιγμές αλλά κυρίως στιγμές Ελληνικού πολιτισμού που οι ίδιοι προάγουν στις χώρες που ζουν και δραστηριοποιούνται.

Ο πρώτος καλεσμένος της εκπομπής είναι ο στιχουργός, συγγραφέας και διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, κ. Χρίστος Παπαδόπουλος που μας μιλά για τις δράσεις του κέντρου και θυμάται τις πιο συγκινητικές στιγμές που έχει ζήσει στην Αίγυπτο, ως διευθυντής του Κέντρου.

Η δεύτερη καλεσμένη της εκπομπής είναι η Δρ. Χριστίνα Τσαρδίκου, Πρόεδρος της ελληνικής πολιτιστικής οργάνωσης Νόστος της Αργεντινής και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών των Πέντε Ηπείρων. Ζώντας από τη γέννησή της στην Αργεντινή μάς περιγράφει τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει σε μια χώρα που συχνά πυκνά στιγματίζεται από εσωτερικές κρίσεις, αλλά και τις καρποφόρες προσπάθειες της να προάγεται η Ελληνική γλώσσα και πολιτισμός, χωρίς οικονομικό κόστος μέσα από τις δράσεις της πολιτιστικής οργάνωσης Νόστος.

 

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ λοιπόν στο Hephaestus Radio (HR) που εκπέμπει παγκόσμια και διαδικτυακά σε 165 χώρες του κόσμου, όπου χτυπούν Ελληνικές καρδιές και στην πολιτιστική του εκπομπή, Η ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με τον Δημήτρη Λαζάρου, που μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 7μ.μ., ώρα Κεντρικής Ευρώπης // 8μ.μ., ώρα Ελλάδας, στα παρακάτω links: 

 

στο SITE:

http://radio.hephaestuswien.com

live24

http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=3110

 

Google Play Store

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hsservices.HephaestusRadio

 

Amazon App

https://www.amazon.com/HS-services-Hephaestus-Radio/dp/B083DYRVJ5/ref=sr_1_1?keywords=Hephaestus+Radio&qid=1579687052&sr=8-1

 

Σελίδα της εκπομπής στο FACEBOOK: https://www.facebook.com/EfimerisTisTexnis

 

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ!!!