Ελλάδα Ομογένεια Πολιτισμικά

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ»

 

Ένα ξεχωριστό διαδραστικό παιχνίδι μυστηρίου, «Το μυστικό του Ηφαίστου», γίνεται η αφορμή για να ενώσουν τις δυνάμεις τους – για πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο – δυο Διαχειριστικές Αρχές Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, της Αττικής και του Βορείου Αιγαίου.

Το παιχνίδι, υλοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας #Europeinmyregion που κάθε χρόνο αναδεικνύει παρεμβάσεις, οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από Διαρθρωτικά Ταμεία  στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες και δίνει την ευκαιρία σε παίκτες κάθε ηλικίας να… εξιχνιάσουν ένα μυστικό από την αρχαιότητα, σε ένα ζωντανό ραντεβού στο YouTube την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ.

Από τους λογαριασμούς τους στο YouTube οι παίκτες μπορούν να συμμετάσχουν στο παιχνίδι ελεύθερα και χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, μέσα από το κανάλι https://bit.ly/3j2toD9. Έχοντας στη διάθεσή τους μία ώρα, θα κληθούν να αξιοποιήσουν όλα τα στοιχεία που θα τους δοθούν, χρησιμοποιώντας κάθε έξυπνη οθόνη – κινητό, τάμπλετ, υπολογιστή, τηλεόραση – που έχουν στη διάθεσή τους, ενώ θα μπορούν να αλληλεπιδρούν και να σχολιάζουν τα τεκταινόμενα σε πραγματικό χρόνο.

Χαρισματικοί ηθοποιοί, αρχαίοι θεοί, μυθικοί ήρωες και αρχαιολόγοι με ανησυχίες, είναι οι οδηγοί των βημάτων μας για την επίλυση του μυστηρίου, σε ένα  ταξίδι μεταξύ τεσσάρων εμβληματικών τόπων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού: το Καβείριο της Λήμνου, τα μεταλλεία του Λαυρίου, τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου. Η διαδρομή, γεμάτη εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο, δεν δίνει μόνο τα στοιχεία για τη λύση του αινίγματος, αλλά προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία πάνω στη συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας ανά τους αιώνες.

 

 

Στην πρωτότυπη αυτή δράση, πέρα από τις Περιφέρειες Αττικής και Βορείου Αιγαίου, συμμετέχουν οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και Λέσβου, καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Την παραγωγή υπογράφει μια δυναμική και έμπειρη ομάδα, που έχει υλοποιήσει στο παρελθόν πολλές ανάλογες δράσεις με μεγάλη επιτυχία, την οποία αποτελούν
ο Γιάννης Σαρακατσάνης (κείμενο – σκηνοθεσία), η Φιλιώ Λαζανά (επιμέλεια γρίφων), η Γεωργία Μπούρδα (κοστούμια – σκηνικά), ο Θέμης Γύπαρης (επιμέλεια σποτ) και ο Γιάννης Πιττάς (βοηθός παραγωγής). Πρωταγωνιστές στο ταξίδι είναι οι ηθοποιοί Θανάσης Ζερίτης, Μαρία Μπαλούτσου, Γιάννης Σαρακατσάνης, Κίμων Φιορέτος και Σωσώ Χατζημανώλη.

Ραντεβού, λοιπόν στις 21 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ!

 

 

Αφήστε μια απάντηση