Ελλάδα Τουρισμός

Ά. Γκερέκου:  «Ημερολόγιο καταστρώματος»

 

Ά. Γκερέκου: «Οι δράσεις-γέφυρες μεταξύ περιοχών με κοινά πολιτιστικά στοιχεία ενισχύουν τον τουρισμό» – Η Πρόεδρος του ΕΟΤ σε Διεθνές Συνέδριο για την λογοτεχνία στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Ελλάδα

Τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα δράσεων που θα λειτουργήσουν ως γέφυρες πολιτισμού μεταξύ περιοχών με κοινά γεωγραφικά τα πολιτιστικά στοιχεία και θα ενισχύσουν περαιτέρω τον ελληνικό τουρισμό, επισήμανε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου Περιήγησης με τίτλο: «Ημερολόγιο καταστρώματος: Ταξιδεύοντας στα λογοτεχνικά μονοπάτια στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε χθες, 15-10-20, ψηφιακά στο πλαίσιο του ελληνοϊταλικού προγράμματος «Πολυσημία» (Polysemi).

Μιλώντας στη διαδικτυακή στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Η πρόκληση των βιώσιμων πολιτιστικών τουριστικών δράσεων», η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Γκερέκου τόνισε πως «η λογοτεχνία μας και οι ιδιωματισμοί της ελληνικής γλώσσας, αποτελούν ακόμα ένα σπουδαίο προϊόν προώθησης του ελληνικού τουρισμού και τον λόγο αυτό ενδυναμώνουμε με χαρά αυτό το “πάρκο” λογοτεχνικών ταξιδιών, για έναν βιώσιμο και περιφερειακό τουρισμό στην Απουλία και στην Ελλάδα».

Ακόμα, η κα Γκερέκου υπογράμμισε ότι «ο ΕΟΤ στηρίζει με χαρά τις πολιτιστικές αυτές διαδρομές» και πρόσθεσε: «Αποτελεί  το μεγάλο στοίχημα της βιωσιμότητας των πολιτιστικών και τουριστικών δράσεων και οφείλουμε να στηρίξουμε όλοι οι φορείς τις δράσεις αυτές. Με αυτό τον τρόπο, γεφυρώνουμε  την πολιτιστική κληρονομιά με τις δημιουργικές βιομηχανίες καθώς δημιουργούμε νέες διαδρομές, αλλά μοιραζόμαστε και νέες απόψεις, και νέες αγορές».

Το πρόγραμμα «Πολυσημία» (Polysemi), που διερευνά την ιδιότητα κάθε κειμένου να παράγει ένα δυνητικά απεριόριστο πεδίο σημασιών, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε αυτό συμμετέχουν ως εταίροι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Πληροφορικής, το Πανεπιστήμιο του Μπάρι «Άλντο Μόρο» και ο Δήμος Τάραντα.

 

Αφήστε μια απάντηση