Ελλάδα Ομογένεια Παροικιακά Νέα

Επανάληψη της επιτυχημένης εκπομπής «Χριστούγεννα όπου υπάρχουν Έλληνες»

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, ομογενειακού ενδιαφέροντος χριστουγεννιάτικη τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «Χριστούγεννα όπου υπάρχουν Έλληνες», αποτέλεσμα της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών με την EΡT World. Η εκπομπή πέτυχε τον στόχο της. Ένωσε τους Έλληνες όλου του κόσμου, με επίκεντρο τα παιδιά των Ελλήνων ομογενών σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η εκπομπή, μετά τα χιλιάδες μηνύματα από όλο τον κόσμο, θα επαναληφθεί την Τρίτη 5 Ιανουαρίου στις 16:00 ώρα Ελλάδος και την Τετάρτη  6 Ιανουαρίου νωρίς το πρωί στις 04:00 ώρα Ελλάδος. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπομπή ζωντανά ή διαδικτυακά τις ανωτέρω ώρες και μέρες πληκτρολογώντας το link :

https://www.ertflix.gr/ertworld-live/

Στη συνέχεια, η εκπομπή θα ανέβει στο ERTflix όπου και θα παραμείνει.

Σημαντική η συμμετοχή και τα μηνύματα από την Α.Θ.Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, και τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστα Βλάση. Επίσης συμμετείχαν  εκπροσώποι του ελληνισμού σε κάθε ήπειρο,  μέχρι ομογενείς Γερουσιαστές και Βουλευτές, Υπουργοί και Δήμαρχοι. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις, ο Λου Ραπτάκης (Γερουσιαστής ΗΠΑ), ο Γαβριήλ Νικόλαος Κατοπόδης (Υπουργός Δημοσίων Έργων Αργεντινής), ο Παναγιώτης Κατσαμπάνης (Βουλευτής Δυτικής Αυστραλίας και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού), ο Γαβριήλ Ντράγκος Ζησόπουλος (Βουλευτής Ρουμανίας), ο Παναγιώτης Ζεμπίλας (Δήμαρχος Περθ Αυστραλίας), ο Κρις Αλαχούζος (Δήμαρχος Τάρπον Σπρινγκς ΗΠΑ), ο Χρήστος Δουλκερίδης (Δήμαρχος Ixelles Βρυξελλών) και ο Κύριλλος Καϊογλίδης (Δήμαρχος Hilchenbach Γερμανίας).

 

 

 

Την πρωτοβουλία και τη διεύθυνση του εγχειρήματος είχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης και ο Διευθυντής Απόδήμου Ελληνισμού της ΕΡΤ Κώστας Μαχαίρας.

Η εκπομπή «Χριστούγεννα όπου υπάρχουν Έλληνες» πλαισιώθηκε από μουσικό πρόγραμμα, που επιμελήθηκε η Ευανθία Ρεμπούτσικα και στο οποίο συμμετείχαν  ομογενείς Έλληνες καλλιτέχνες. Την παρακολούθησαν οι Έλληνες που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της γης μέσα από τη συχνότητα της ERTWORLD, ενώ η δυνατότητα να την παρακολουθήσει κάποιος διαδικτυακά, μέσα από την πλατφόρμα ERTflix, το διαδίκτυο και άλλες πλατφόρμες επέτρεψε να την παρακολουθήσουν περισσότεροι από 200.000 τηλεθεατές σε όλο τον πλανήτη.

 

 

Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά. Τα παιδιά της Ελλάδας από κάθε εστία του Οικουμενικού Ελληνισμού μάς έστειλαν τις ευχές τους, τραγούδια, κάλαντα και έθιμα από τα μέρη όπου ζουν. Βρεθήκαμε μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με πρωτόγνωρη συμμετοχή, η οποία μαρτυρούσε τη χαρά τους και ανέδειξε τη δημιουργικότητα όλων των μαθητριών και των μαθητών, που φοιτούν σε ελληνόγλωσσα σχολεία. Η εκπομπή ξεδιπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, και στις πέντε ηπείρους, σε δεκάδες σχολεία, σε 30 κράτη, ενώ συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 παιδιά Ελληνικής καταγωγής ή παιδιά και σπουδαστές που μιλούν την Ελληνική γλώσσα.

 

 

Πρωτοφανείς για την ελληνική τηλεόραση στιγμές. Κάλαντα από το Ελληνικό Ορφανοτροφείο στα Φίτζι μέχρι το σχολείο των Αρχαγγέλων, όπου διδάσκονται τα ελληνικά σε παιδιά του Κονγκό, ως επί το πλείστον ορφανά. Μελωδικές παιδικές φωνές από τη Ζάμπια, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Ουκρανία, το Ομάν, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τον Παναμά, την Αργεντινή, την Αυστραλία, αλλά και από πολλά άλλα κράτη, επιβεβαίωσαν ότι ο Ελληνισμός δεν έχει γεωγραφικά σύνορα.

Αφήστε μια απάντηση