Τουρισμός

Η Ελλάδα στην κορυφή των κρατήσεων για τις καλοκαιρινές διακοπές των Αυστριακών για το 2023

Η Ελλάδα στην κορυφή των κρατήσεων για τις κύριες καλοκαιρινές διακοπές των Αυστριακών για το 2023

Απολογισμός 2022

Ιδιαίτερα σημαντική αύξηση της τάξης του + 13,94% σε σχέση με τη χρονιά ορόσημο 2019, παρουσίασε η τουριστική κίνηση από την Αυστρία προς ελληνικούς προορισμούς εντός του χρονικού διαστήματος Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2022, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστρίας – BUNDESANSTALT STATISTIK ÖSTERREICH – Statistik Austria

H Ελλάδα στην κορυφή της ζήτησης

Σε συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης τουριστικής χρονιάς 2022, αισιόδοξα παρουσιάζονται και τα μηνύματα της αγοράς για την προσεχή τουριστική περίοδο, σύμφωνα με το Reisekompass – Ταξιδιωτικό βαρόμετρο 2023 (έρευνα/δημοσκόπηση), το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα στις 10 Ιανουαρίου 2023 η Γενική Δ/ντρια της Ruefa – της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας, κα. Helga Freund.

Πρόκειται για τα στοιχεία έρευνας σχετικά με τις επικρατούσες τάσεις για διακοπές.

Συγκεκριμένα :

Παρά τις αυξήσεις των τιμών, η επιθυμία και η δυνατότητα των Αυστριακών για την πραγματοποίηση ταξιδιών αναψυχής αγγίζει ένα νέο ρεκόρ, καθώς το 89% έχει προγραμματίσει ταξίδια τόσο στην Αυστρία όσο και στο εξωτερικό. Το 16% μάλιστα σχεδιάζει να παρατείνει τις διακοπές του και κατά τη διάρκεια της χαμηλής τουριστικής περιόδου.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί να ταξιδέψει τουλάχιστον δύο φορές με ελάχιστο προϋπολογισμό 1.700,00 €/ άτομο, περίπου 150,00 € περισσότερο από το 2022.

Τα ¾ των ερωτηθέντων θα πραγματοποιήσουν διακοπές σε ευρωπαϊκές χώρες και το 23% σε μη ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η μέση διάρκεια διακοπών είναι 18 ημέρες από τις οποίες οι 11 για τις κύριες καλοκαιρινές.

Ως προς τα είδη διακοπών, προηγείται η κλασσική κατηγορία Ήλιος- Θάλασσα (50%) και ακολουθούν ταξίδια πόλεων – city breaks (35%),  τουρισμός ευεξίας (28%), τουρισμός δραστηριοτήτων – active holidays (21%) και τέλος επιμορφωτικά ταξίδια (15%).

Οι χώρες που επιθυμούν να επισκεφθούν οι Αυστριακοί είναι: Ιταλία, Κροατία, Γερμανία, Ελλάδα και Ισπανία.

Όσον όμως αφορά στην πορεία των κρατήσεων και στην τάση που επικρατεί για τις κύριες καλοκαιρινές διακοπές για το 2023,  η Ελλάδα προηγείται με ποσοστό 21%, ακολουθούμενη από την Ισπανία (9%), την Τουρκία (9%) και την Ιταλία (7%).

Ανάλογα θετικά και τα μηνύματα από τους κύριους διοργανωτές ταξιδίων και τις αεροπορικές εταιρείες, με την πρωταγωνίστρια Austrian Airlines να ξεκινά ήδη από 26 Μαρτίου απευθείας συνδέσεις με ελληνικούς προορισμούς (21 προορισμοί) : Αθήνα, Θεσσαλονίκη/Χαλκιδική, Καβάλα, Βόλος, Σκιάθος, Σκύρος, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Άραξος, Καλαμάτα, Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Σάμος, Λήμνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά.

Αφήστε μια απάντηση