Ειδήσεις

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τη Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης

 

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τη Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić, με την οποία αντάλλαξαν απόψεις για τα αποτελέσματα της ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η κυρία Burić ενημέρωσε επίσης την κυρία Σακελλαροπούλου για τη γερμανική και τώρα την ουγγρική Προεδρία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο του Συμβουλίου της Ευρώπης στην προάσπιση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επεσήμανε ότι ο σεβασμός της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι μονόδρομος.

Η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, από την πλευρά της, εξήρε τη σημασία της ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών, τονίζοντας ότι, παρά την πανδημία, κατάφερε να κρατήσει ενεργό τον διάλογο μεταξύ των κρατών – μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπισθούν οι σύγχρονες προκλήσεις.

Αφήστε μια απάντηση