Ομογένεια

Ανθρωπιστική βοήθεια από την  Ελληνική Εταιρεία Αυστρίας

 

Ανθρωπιστική βοήθεια 20 τόνων με παντοία αγαθά πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους κατοίκους Βορείου Ευβοίας, προερχόμενη από την Αυστρία κατέφθασε, οδικώς από το λιμάνι της Πάτρας στον προορισμό της  όπου ανέμεναν και την υποδέχθηκαν με συγκίνηση, ο Ηγούμενος Γέροντας Γαβριήλ, ο πατέρας Νικόδημος, Μοναχοί της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ, η Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου καθώς και πολλοί κάτοικοι του νησιού.

Για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της εκστρατείας αγάπης η οποία έγινε με πρωτοβουλία της Γραμματέως ΣΑΕ και Προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Αυστρίας, Δρ. Όλγας Σαραντοπούλου και του πολιτικού Μηχανικού κυρίου  DI Wolgang Heiss, επικεφαλής της Αυστριακής Κοινότητας του Νοτίου Πηλίου, η πρέσβης της Αυστρίας στην  Ελλάδα  Mag. Hermine Poppeller απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα.

Η Ελληνική Εταιρία Αυστρίας ευχαριστεί θερμότατα όλους τους συντελεστές της επιτυχημένης εκστρατείας και ιδιαίτερα την δημοσιογράφο και εκδότη Mag.Christa Baumgartner, συντονίστρια  της όλης οργάνωσης στη Βιέννη, τo Ελληνικό Εστιατόριο Δήμητρα στην Βιέννη 1140, Mauerbachstr.43-45, για την ευγενή παραχώρηση των αποθηκών και την συμπαράσταση.

 

 

Στην όλη προσπάθεια ιδιαίτερα επισημαίνεται η συμβολή του Δήμου  της πόλης της Βιέννης, η προσφορά διαφόρων αυστριακών εργοστασίων όπως του Reiter Betten&Vorhänge GmbH με την εντυπωσιακή δωρεά 1.124 κλινοσκεπασμάτων και 819 μαξιλαριών.

Επίσης διαφόρων επιχειρήσεων, εταιρειών και άλλων οργανωμένων συνόλων. Αξιοσημείωτη ήταν και η συμβολή απλών πολιτών φιλελλήνων και ξένων Διπλωματών.

Στην προσπάθεια συμμετείχαν, επίσης, καθηγητές Πανεπιστημίου, ο Prof.Dr. Peter Riedl, ο Prim. Dr Alfred Pschill, ο Prof. Dr.Μιchael Grabner του Media co. GmbH.,o Med.Rat Prim.Dr.Rainer Müller κ.α.

Η κυρία Σαραντοπούλου ευχαρίστησε όλους τους στηρίζοντες την εκστρατεία αγάπης και  ιδιαίτερα τους ομογενειακούς φορείς όπως τον κ.Διαμαντή Γκίκα, Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων, τον Σύλλογο Ελλήνων Γιατρών και συναφών επαγγελμάτων Αυστρίας „Ασκληπειός“, τον Διαπολιτιστικό Σύλλογο „Μακεδονία“Αυστρίας,  την ΑΗΕΡΑ Βιέννης „Νικόλαος Δούμπας“,  το Κυπριακό Πολιτιστικό Kέντρο Βιέννης,   και άλλες ομογενειακές οργανώσεις  και ιδιώτες αλλά και πολλούς Φιλέλληνες.

 

 

Να σημειωθεί ότι οι  πολυβραβευμένοι ηθοποιοί του σημαντικότερου γερμανόφωνου θεάτρου, Burgtheater της Βιέννης,  o Peter Simonetschek και η Brigitte Κarner  έδωσαν ειδική παράσταση στην πόλη Hartberg της  Στυρίας τα έσοδα της οποίας διέθεσαν για τον έρανο, όπως επίσης  και το σύνολο του μισθού τους.  Ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης Marcus Martschitsch παρέδωσε κάτω από χειροκροτήματα και επευφημίες των θεατών στους δύο ηθοποιούς για την Ελληνική Εταιρεία Αυστρίας το ποσό που συγκέντρωσε ο ίδιος από έρανο.

Τέλος, καταγράφηκαν τα φορτία υπό την επίβλεψη της Δρ. Όλγας Σαραντοπούλου και με ευθύνη της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος Ευβοίας τα αγαθά διαμοιράζονται ήδη στους πυροπαθείς.

Ένα δεύτερο φορτίο με εμφιαλωμένα νερά θα παραδοθεί συντόμως υπό την επίβλεψη του κ. Παναγιώτη Γιαμβριά μέλους της Ελληνικής Εταιρίας Αυστρίας και συντονιστή της δράσης στην Εύβοια και της Δρ. Ολγας Σαραντοπούλου.

Αφήστε μια απάντηση