Ομογένεια

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννης Χρυσουλάκης συμμετείχε με ομιλία του στο διαδικτυακό φόρουμ «Το Χόλλυγουντ στην Ελλάδα» που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Ελληνο- Αμερικανικού Επιμελητηρίου ICC Hellas σε συνεργασία με το EKOME, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021.

Στην ομιλία του ο κ. Χρυσουλάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει να επιδείξει μία αξιοσημείωτη κινηματογραφική παραγωγή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Ελληνικός κινηματογράφος, πρόσθεσε, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας είναι ανοιχτή στις δράσεις και συνέργειες για την προώθησή του στο εξωτερικό στο πλαίσιο της θεσμικής της αρμοδιότητας, ενώ αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και οικονομικά κίνητρα που ανέδειξαν την Ελλάδα σε διεθνή προορισμό για οπτικοακουστικές παραγωγές.

 

 

Ο ΓΓ υπογράμμισε επίσης την επιτυχία της ψηφιακής πλατφόρμας StaEllinika, καθώς συνδυάζει στοιχεία κινούμενου σχεδίου και ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε μία καινοτόμο παιχνιδοκεντρική μέθοδο εκμάθησης ελληνικών. Αναφέρθηκε στη συνεργασία που σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας με το ΕΚΟΜΕ στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού για τους/τις μαθητές/μαθήτριες της Προσχολικής, της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, των σχολείων της Ομογένειας και της Κύπρου, με στόχο να εισαχθούν τα οφέλη της παιχνιδοκεντρικής μάθησης και της συνεργατικής δημιουργικής δραστηριότητας στις βαθμίδες αυτές.

Το φόρουμ «Το Χόλλυγουντ στην Ελλάδα» ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνου Κούτρα, του Athas Ioannou, Προέδρου του Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και του Προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Ελληνικο Αμερικανικού Επιμελητηρίου και Δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα.

Ο Πάνος Κουάνης, Πρόεδρος και ΔΣ του ΕΚΟΜΕ, παρουσίασε τα επενδυτικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων στην οπτικοακουστική παραγωγή, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε το  Athens Film Office, ενώ σημαντικοί κινηματογραφικοί και τηλεοπτικοί παράγοντες κατέθεσαν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με την κινηματογράφηση διεθνών παραγωγών στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση