Νέα Ομογένεια

“Στις γειτονιές του Καμπανέλλη”: Το Λονδίνο τιμά το έτος Καμπανέλλη

Το Λονδίνο στις 30 Οκτωβρίου θα εορτάσει  το Έτος Καμπανέλλη  τιμώντας τον πατέρα του Νεοελληνικού θεάτρου. Η εκδήλωσή ,¨Στις γειτονιές του Καμπανέλλη”,  αποτελείται από σκηνές από τα έργα του “Η Έβδομη Μέρα της Δημιουργίας”, “Η Αυλή των Θαυμάτων” και η “Ηλικία της Νύχτας”.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν τραγούδια σε στίχους του συγγραφέα που ακούγονται από τους ηθοποιούς επί σκηνής ενώ ολοκληρώνεται με μια σύντομη διάλεξη από την Dr Gonda Van Steen.

 

 

Στόχος της εκδήλωσης  είναι να ταξιδέψει τους θεατές σε μια Αθήνα με άρωμα 50′ και να φωτίσουμε χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των Ελλήνων, γοητευτικά και μη, που όμως παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, μέσα από την κοινωνική διαστρωμάτωση.

Στη συνέχεια οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μαζί  ένα ποτήρι κρασί στο φουαγιέ του θεάτρου και να συζητήσουν περισσότερο για το έργο αυτού του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα.

 

Σκηνοθεσία: Κυριακή Μήτσου 

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Δήμητρα Μπακαλγιάννη

Κωνσταντίνος Δεληδημούδης

Κυριακή Μήτσου

Αστέριος Κορίτας

Αντώνης Ταγούτης

Γιάννης Κουριώτης

 

 

 

Η παράσταση θα παιχτεί στις 30 Οκτωβρίου και ώρα 7μμ στο ανακαινισμένο θέατρο Golden Goose Theatre. Είναι μια συμπαραγωγή του τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Kings’ College London και του οργανισμού Culture In Action.

Αφήστε μια απάντηση