Ομογένεια

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Θερινό Σχολείο του Παγκόσμιου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, το Διεθνές Θερινό Σχολείο Ιατρικής & Βιοεπιστημονικής Έρευνας & Διαχείρισης που διοργάνωσε για 9η συνεχή φορά ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος (15-21 Μαΐου 2021).  Το Θερινό Σχολείο συνιστά μια μοναδική ευκαιρία εκπαίδευσης για φοιτητές και κλινικούς επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Φέτος συμμετείχαν 37 Έλληνες και ξένοι φοιτητές από 20 πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ ανάμεσα στους ομιλητές ήταν διακεκριμένοι ερευνητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας.

 

 

Στην καταληκτική συνεδρία χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Ο κ. Χρυσουλάκης υπογράμμισε αρχικά ότι ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος «περιλαμβάνει στους κόλπους του διαπρεπείς Έλληνες επιστήμονες από όλο τον κόσμο, επιστήμονες που έχουν οικοδομήσει την καριέρα τους στο εξωτερικό, αλλά έχουν πάντοτε την πατρίδα στην καρδιά τους, επιστήμονες που κάνουν όλους εμάς περήφανους».

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, πρόσθεσε, είχα την τιμή να συμμετέχω στο συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Βιοεπιστημόνων των ΗΠΑ. Ήταν η απαρχή της στρατηγικής συνεργασίας που οικοδομούμε μαζί σας. Μίας συνεργασίας που θα περιλάβει πολυάριθμες δράσεις στο μέλλον με στόχο την προώθηση των δικτύων που ενώνουν τους Έλληνες με τους Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, επισήμανε, ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει πάντοτε, τόσο τις δράσεις  που ωφελούν του Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος, όσο και τις πρωτοβουλίες που λειτουργούν ως γέφυρα επαφής με διακεκριμένους επιστήμονες της Ομογένειας, όπως και η σημερινή.

Ο κ. Χρυσουλάκης, ολοκληρώνοντας, απένειμε το Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης σε δύο φοιτητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, στον Κυριάκο Μπίρμπα και τον Παντελεήμονα Παντελίδη.

Αφήστε μια απάντηση