Ομογένεια

Διαδικτυακή συνάντηση του Ιωάννη Χρυσουλάκη με τους έλληνες του Rhode Island (ΗΠΑ)

 

Διαδικτυακή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Καθ. Ιωάννη Χρυσουλάκη με τους έλληνες του Rhode Island (ΗΠΑ) και τον γερουσιαστή Lou Raptakis.

Ο Γεν. Γραμμ. συμμετείχε σε μία διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των ομογενών που κατοικούν και εργάζονται στην Πολιτεία Rhode Island των ΗΠΑ, έπειτα από πρόσκληση του Γερουσιαστή Lou Raptakis. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν οι τρόποι εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του ’21 στο πλαίσιο που επιτρέπουν οι παρούσες συνθήκες της πανδημίας. Παρόντες ήταν επίσης πολιτειακοί παράγοντες του Rhode Island, καθώς και η νέα Δήμαρχος του Newport, κα Jeanne-Marie Napolitano.

Έπειτα από την εισαγωγή του Γερουσιαστή Lou Raptakis, ο Γεν. Γραμμ. παρουσίασε το έργο της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, στα πλαίσια του οποίου μεταφέρουμε στις ομογενειακές μας οργανώσεις, παντού στον κόσμο, τις ψηφιακές επετειακές δράσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που έχει προκρίνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», καθώς και τις ψηφιακές επετειακές δράσεις της Τράπεζας Πειραιώς με την οποία επίσης συνεργάζεται η Γραμματεία. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον ελληνικό επιχειρηματικό, εκπαιδευτικό και εκκλησιαστικό κόσμο της Πολιτείας.

Πολλά εντυπωσιακά θα λάβουν χώρα κατά την 25η Μαρτίου στην Πολιτεία του Rhode Island, όπως, για παράδειγμα, ο φωτισμός κτιρίων και γεφυρών με τα ελληνικά χρώματα και με την προβολή της ελληνικής σημαίας πάνω σε αυτά. Οι πρωτοβουλίες αυτές πρόκειται να δώσουν ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στον φετινό εορτασμό, χωρίς να παραγνωρίζονται οι ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες καλούμαστε όλοι να τιμήσουμε την επέτειο.

Αφήστε μια απάντηση