Κοινωνικά

Υπό την Αιγίδα της Γεν. Γραμμ. Α. Ε. και Δ. Δ. το 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο στην Ύδρα

 

Υπό την Αιγίδα και την συμπαράσταση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας  θα πραγματοποιηθεί το 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο, μεταξύ 7 και 14 Ιουλίου στην Ύδρα.

Ο Γενικός Γραμματέας Καθ. Ιωάννης Χρυσουλάκης συμμετείχε  στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για το 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο με θέμα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ», μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ειδικότερα της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης και για πρώτη φορά με τη συνδιοργάνωση και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας . Το 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 14 Ιουλίου στην Ύδρα, αλλά και σε διαδικτυακή πλατφόρμα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια και διεξάγεται έκτοτε με απόλυτη επιτυχία, ώστε σήμερα να μπορούμε να μιλάμε για ένα θεσμό που θέτει στο επίκεντρο την ελληνική γλώσσα ως εργαλείο έκφρασης και στοχασμού, ως μέσο πειθούς και αλληλεπίδρασης, όχημα επικοινωνίας, αλλά και φορέα ενός ολόκληρου πολιτισμού. Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού θα στηρίξει τη διοργάνωση αυτή με όλες της τις δυνάμεις, όπως το πράττει για κάθε πρωτοβουλία που προάγει παντού στον κόσμο τον ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα μας, τα γράμματα, τις τέχνες και τις επιστήμες.

Αφήστε μια απάντηση