Ελλάδα Τουρισμός

Δήλωση Άντζελας Γκερέκου  για την Παγκόσμια ημέρα τουρισμού 2020

 

Η δήλωση της Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Κα Άντζελα Γκερέκου, για την Παγκόσμια ημέρα τουρισμού 2020.

 

“Φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού από τον UNWTO είναι ο Αγροτουρισμός και ο  ρόλος του στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο αγροτουρισμός αποτελεί μια εναλλακτική μορφή τουρισμού οπού βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και στην προώθηση της βιωσιμότητας .

Σεβόμενοι τις τοπικές κοινωνίες,  την βιοποικιλότητα, το περιβάλλον αλλά  και αναδεικνύοντας με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, αναπτύσσουμε συνεχώς και άλλες θεματικές μορφές τουρισμού προσελκύοντας ακόμα πιο υπεύθυνους επισκέπτες με σεβασμό στην φύση και στα προϊόντα της.

Η πανδημία αυτή δημιούργησε ένα καθεστώς με πρόσθετα υγειονομικά πρωτόκολλα και μια ανάγκη για εγρήγορση και “θεραπεία” αλλά και την ανάγκη  για γρήγορα αντανακλαστικά και ενδοσκόπηση,  για διορθωτικές κινήσεις στο τουριστικό μας προϊόν.

Ίσως αυτή να είναι η καλύτερη στιγμή να θεραπεύσουμε τη σχέση μας με τη φύση.

Ζούμε σε μια μαγική χώρα που  βρίσκεται σε προνομιούχο θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όσον αφορά τη βιοποικιλότητα, λόγω της γεωγραφικής θέσης της, του πολυσχιδούς αναγλύφου, της ποικιλομορφίας των τοπίων της, της μεγάλης ποικιλίας ενδιαιτημάτων, καθώς και του πλούτου και της έκτασης της πολιτιστικής κληρονομιάς της.

Για τον λόγο αυτό, φέρει αντίστοιχο βάρος ευθύνης για τη διατήρηση, την αειφορική χρήση της, και τον δίκαιο και ισότιμο καταμερισμό των πλεονεκτημάτων, που θα προκύψουν από τη χρήση των γενετικών πόρων για τις γενιές που έρχονται.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε την χώρα μας και να αξιοποιήσουμε τα μνημεία της φύσης μας στηρίζοντας και άλλους εναλλακτικούς τρόπους τουρισμού πιο κοντά στην ελληνική γη.

Οφείλουμε να στηρίξουμε τα υψηλής ποιότητας ελληνικά προϊόντα και να τα συνδέσουμε με την τουριστική οικονομία.

Δημιουργώντας παράλληλα καινούργιες θέσεις εργασίας μέσα από νέους παραγωγικούς τομείς. (πχ οικοτεχνία, εφαρμοσμένες τέχνες)

Στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού , είμαστε σε εγρήγορση για την υπεύθυνη προβολή της χώρας μας.

Έχουμε τους συνεργάτες μας, τους μελετητές μας, συλλέγουμε δεδομένα, προτάσεις και προχωράμε σε σημαντικές αναβαθμίσεις τόσο στον ψηφιακό μας μετασχηματισμό όσο και στην αξιοποίηση νέων ευκαιριών για την χώρας μας!

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την επιθυμία του κόσμου να ταξιδεύει και εμείς οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι να επαναπροσδιοριζόμαστε  και να εργαζόμαστε για μια καλύτερη τουριστική χρόνια”

 

Αφήστε μια απάντηση