Ελλάδα

Συμμετοχή Κώστα Φραγκογιάννη στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

 

Συμμετοχή Υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Για τον κρίσιμο ρόλο της οικονομικής διπλωματίας στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων του σύγχρονου διεθνούς περιβάλλοντος, μίλησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με το δημοσιογράφο Γιώργο Μουρούτη, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που διεξάγεται φέτος με φυσική παρουσία.

Ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης όσον αφορά την υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με χαρακτηριστικούς σταθμούς: α) την υπαγωγή όλων των αρμόδιων για την εξωστρέφεια της οικονομίας φορέων στο Υπουργείο Εξωτερικών, β) την κατάρτιση του ετήσιου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας, του οδικού χάρτη δηλαδή των διεθνών οικονομικών σχέσεων της χώρας, γ) την πρόσφατη μεταρρύθμιση του εθνικού φορέα εξαγωγικών πιστώσεων καθώς και, δ) την προώθηση των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα.

Ερωτηθείς για την τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία και ειδικότερα για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, ο κ. Φραγκογιάννης τόνισε ότι παράλληλα με την προφανή προτεραιότητα τερματισμού του πολέμου και αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, οι προσπάθειες της οικονομικής διπλωματίας επικεντρώνονται στην εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας και επάρκειας πρώτων υλών, καθώς και στη διεύρυνση και διαφοροποίηση των αγορών, με στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία του ελληνικού επιχειρείν.

Στο περιθώριο της συμμετοχής του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Φραγκογιάννης θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Dimitar Kovachevski και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της χώρας για την Οικονομία και τις Επενδύσεις, Fatmir Bytyqi, καθώς επίσης με τον Κοσοβάρο Υφυπουργό Εξωτερικών, Kreshnik Ahmeti και τον Λετονό Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Επίτροπο Εμπορίου, Valdis Dombrovskis.

 

Αφήστε μια απάντηση