Ειδήσεις Ελλάδα Τουρισμός

O Ε.Ο.Τ. στη πρώτη διεθνή έκθεση μετά το lock down


Tour Natur,Düsseldorf, 4-6 Σεπτεμβρίου 2020

 

Οι λάτρεις της φύσης και των εναλλακτικών δραστηριοτήτων, συναντήθηκαν στην πρώτη διεθνή τουριστική έκθεση, που άνοιξε τις πύλες της στην Γερμανία, μετά την καθολική ακύρωση των μαζικών διοργανώσεων διεθνώς, λόγω πανδημίας.

Η έκθεση Tour Natur 2020, πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ  από 4 έως 6 Σεπτεμβρίου, φιλοδοξώντας να στείλει πρώτη το αισιόδοξο μήνυμα για τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, έδωσε το δικό του παρόν στην έκθεση, προβάλλοντας το φυσικό κάλος και τις πολυάριθμες δυνατότητες της χώρας μας, για εναλλακτικό τουρισμό και δραστηριότητες, όπως το περπάτημα και η ποδηλασία όλων των βαθμίδων δυσκολίας.

Συνεκθέτες του ΕΟΤ, σε περίπτερο 60τ.μ.,ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η  Σάμος και ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Οι επισκέπτες στο περίπτερο του ΕΟΤ ενημερώθηκαν για τους προορισμούς και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν σύντομα την Ελλάδα.

 

 

Η Έκθεση

Η Tour Natur φέτος πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την έκθεση Caravan Salon (υπαίθριος μηχανοκίνητος τουρισμός) στον ίδιο εκθεσιακό χώρο. Εκτός από τον ΕΟΤ και την Ελλάδα, συμμετείχαν πολλές Περιφέρειες της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Αυστρίας.

Όπως δήλωσε o εκπρόσωπος  του Wandermagazin- του σημαντικότερου, ίσως, εντύπου για τον υπαίθριο τουρισμό στη Γερμανία- κ.Jarle Sänger: «η Tour Natur είναι, υπό τις παρούσες συνθήκες, μία επιτυχία. Το σημαντικότερο είναι πως, ο αριθμός των επισκεπτών και των επαγγελματιών που προσήλθαν, δίνουν το έναυσμα για την πραγματοποίηση και άλλων εκθέσεων, καθώς και το μήνυμα προς το κοινό ότι η προσέλευση στις εκθέσεις, με όλα τα μέτρα που αυστηρά τηρούνται, θα είναι ασφαλής».

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως το τριήμερο 4-6 Σεπτεμβρίου οι δύο εκθέσεις μαζί είχαν επισκεψιμότητα 42.000 άτομα.

 

 

 

Το μήνυμα

Τόσο με τις συμμετοχές των εκθετών, όσο και με την παρουσία  του κοινού, η έκθεση Tour Natur 2020,φάνηκε να επιτυγχάνει το στόχο της και να εκπέμπει  -έστω και συγκρατημένα -μήνυμα αισιοδοξίας στην τουριστική αγορά.

Στους χώρους της έκθεσης τηρούνταν σχολαστικά όλοι οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής και ασφαλείας, με την ελπίδα να αποτελέσει την απαρχή για την αποκατάστασης της εμπιστοσύνης του κοινού και των επαγγελματιών σε ανάλογες διοργανώσεις.

Αφήστε μια απάντηση