Πολιτισμός

Ευχαριστήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου προς την Εταιρεία Φίλων του Μουσείου (ΕΦΕΑΜ)

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο εκφράζει δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του προς την Εταιρεία των Φίλων του Μουσείου για τη γενναιόδωρη υποστήριξή της στο έργο του.

Πρόσφατα η ΕΦΕΑΜ αποδέχτηκε ασμένως το αίτημα της Γενικής Διευθύντριας ΕΑΜ με σκοπό την ενίσχυση παροχής υπηρεσιών καθαριότητας στους πολυπληθείς καθημερινούς επισκέπτες του Μουσείου. Ειδικότερα, η ΕΦΕΑΜ ανέλαβε την ανάθεση και δαπάνη παροχής υπηρεσιών καθαριότητας συνολικού ποσού 6.100 ευρώ για το Μουσείο.

Η γενναιόδωρη προσφορά της ΕΦΕΑΜ επιλύει το προσωρινό ζήτημα καθαριότητας του Μουσείου ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου και έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης εποχιακού προσωπικού καθαριότητας, τις οποίες ήδη έχει εκκινήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου.

Η ΕΦΕΑΜ (https://www.namuseum.gr/to-moyseio/filoi/istorika-stoicheia/), σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1933, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία στο πνεύμα του αρχικού καταστατικού του:

α. την ηθική και υλική ενίσχυση και εμπλουτισμό του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, σε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση του Μουσείου και την

β. συστηματική και συνεχή προσπάθεια για την καλλιέργεια του αρχαιόφιλου πνεύματος σε όσο το δυνατόν πλατύτερη έκταση της ελληνικής κοινωνίας.

Το έργο της ΕΦΕΑΜ βραβεύτηκε το 1997 από την Ακαδημία Αθηνών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Διευθύντρια του ΕΑΜ εκφράζουν για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες τους στην Πρόεδρο Άννα – Ευφροσύνη Μιχοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΦΕΑΜ για τη συνεχή, πολύπλευρη υποστήριξη της ΕΦΕΑΜ προς το Μουσείο.

90 χρόνια προσφοράς

90 χρόνια φίλοι!

Αφήστε μια απάντηση