Πολιτισμικά

«dans les jardins obscurs»

 

 

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών παρουσιάζει στον εκθεσιακό της χώρο «Εκτός» την έκθεση της ΒανέσσαςΤουζλούκωφ : «dans les jardins obscurs»

Η εικαστικός, στην έκθεση αυτή, προσεγγίζει τον αρχετυπικό κήπο με τις αντιθέσεις του. Σαν εξερευνήτρια, κάνει μία κατάδυση στο ασυνείδητο αναζητώντας συμφιλίωση με τη μοναχική περιήγηση, αντιμετωπίζοντας ανοίκεια πλάσματα στις σκιερές διαδρομές ενός κατάφυτου νου.
Οι jardins obscurs δημιουργήθηκαν με διευρυμένες τεχνικές της τέχνης των αποτυπωμάτων, επιλεγμένες για την αμεσότητα τους. Ίχνη της ύλης μετουσιώνονται σε κάτι νέο και αποκαλυπτικό  μέσα από την τέχνη της Χαρακτικής.

 

Dans le Jardin obscure_blind print και κολλαγραφία

Γεννημένη στην Αθήνα, η Βανέσσα Τουζλούκωφ αποφοίτησε από τη σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών με πτυχία στη ζωγραφική (εργαστήριο Κοκκινίδη, Μπότσογλου) και τη χαρακτική (εργαστήριο Μήλιου, Καζάκου, Τσαλαματά).  Έχει ασχοληθεί με διάφορες τέχνες, όπως η φωτογραφία, η βιβλιοδεσία, το ψηφιδωτό η ενδυματολογία, η μουσική και η κηποτεχνία. Έχει πραγματοποιήσει 6 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Εκτός|Χώρος Τέχνης

Ι. Δροσοπούλου 17Α, Κυψέλη, Αθήνα

Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη και Παρασκευή 18:00 – 21:00, Σάββατο: 12:00 – 15:00

Διάρκεια έκθεσης: Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 – 15 Ιανουαρίου 2022

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 17  Δεκεμβρίου 18:00 – 21:00

 

Το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021 και 1 Ιανουαρίου 2022 ο χώρος δεν θα λειτουργήσει

 

Στο πλαίσιο προσαρμογής στην νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19, η είσοδος στο χώρο γίνεται με χρήση προστατευτικής μάσκας  και με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, 72/48 ώρες αντίστοιχα πριν την παρουσία τους στο κατάστημα). Επίσης τηρείται η αποστάση ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων (ένα άτομο ανά 2 τ.μ). Τα παιδιά 0 – 4 ετών εισέρχονται χωρίς έλεγχο.

 

Αφήστε μια απάντηση