Κύπρος

ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΥ: Έναρξη διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

 

Η Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών διοργανώνουν δημόσια συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης, την Τρίτη 1η Ιουνίου 2021, και ώρα 18:00-19:15.

Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει την έναρξη της εθνικής δράσης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, με  συζήτηση με τη νέα γενιά για τις προσδοκίες, τις ανησυχίες και το όραμά της για την Ευρώπη και την Κύπρο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νέοι από ΜΚΟ και Πανεπιστήμια θα αναπτύξουν τις απόψεις τους και θα θέσουν τα ερωτήματά τους στον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κ. Ιερόθεο Παπαδόπουλο, και τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, κ. Ανδρέα Κεττή (tbc).

Η έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης εγκαινιάστηκε στις 9 Μαΐου στο Στρασβούργο. Φιλοδοξεί να ανοίξει νέο χώρο για συζήτηση με τους πολίτες της Ένωσης επί των προκλήσεων και των προτεραιοτήτων της Ευρώπης, προκειμένου αυτή να μπορέσει να αντιμετωπίσει κοινές προκλήσεις κατά τρόπο συντονισμένο και αποτελεσματικό.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του ΓΤΠ στο YouTube, και από τις σελίδες στο Facebook του Υπουργείου Εξωτερικών, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.

https://mfa.gov.cy

 

Αφήστε μια απάντηση