Ειδήσεις Κύπρος

Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα: μήνυμα Επιτρ. Ισότ. Φύλου Κύπρου

 

Μήνυμα της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων Κας Ιωσηφίνας Αντωνίου για την Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα – 19 Νοεμβρίου

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου χαιρετίζει την Παγκόσμια  Ημέρα του Άνδρα που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται την 19η Νοεμβρίου. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε για πρώτη φορά στις 19 Νοεμβρίου 1991 στα νησιά Τρινιντάντ και Τομπάγκο της Καραϊβικής με στόχο να δοθεί έμφαση στη συνεισφορά των ανδρών στην οικογένεια, την φροντίδα των παιδιών όπως και στον ανθρώπινο πολιτισμό. Αν και επίσημα αυτή η μέρα δεν έχει αναγνωρισθεί από τον ΟΗΕ, πάνω από 70-80 χώρες αναγνωρίζουν την 19η Νοεμβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα των Ανδρών.

«Καλύτερη υγεία για άνδρες και αγόρια» είναι το μήνυμα για το έτος 2020. Το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα στηρίζει την πρόσβαση των ανδρών και των αγοριών σε καλύτερες συνθήκες υγείας και στηρίζει τους άνδρες, ευαισθητοποιώντας τους ανθρώπους για την ευημερία τους και τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα.

Οι άνδρες στη σύγχρονη κοινωνία μπορούν να αποτελέσουν τον φορέα εκείνων των στοιχείων που χρειάζονται για να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα και τις κοινωνικές προκαταλήψεις που σχετίζονται με τους κοινωνικούς ρόλους των φύλων και ιδιαίτερα να συμβάλουν στην προώθηση των ζητημάτων ισότητας αλλά και της πρόληψης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών.

Πεποίθηση μας είναι η επίτευξη ουσιαστικής ισότητας όπου άνδρες και γυναίκες θα μοιράζονται τις ευθύνες ίσα και θα έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της ζωής.

Θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στα θετικά πρότυπα και να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση και τη στήριξή μας στους άνδρες, όπως και στις γυναίκες, προς όφελος της κοινωνίας ευρύτερα.

(ΜΓ/ΣΧ)

https://www.pio.gov.cy

 

Αφήστε μια απάντηση