Χωρίς κατηγορία

Συγχαρητήρια του Γ. Χρυσουλάκη στον νέο Ομογενή , Κώστα Βατικιώτη

 

Τα θερμά του συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο του Tarpon Springs, κ. Κώστα Βατικιώτη εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, σε ζωντανή διαδικτυακή συνάντηση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο Δήμαρχο, με τη συμμετοχή του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Τάμπα,  κ. Λουκά Τσώκου και της Διευθύντριας Απόδημου Ελληνισμού και Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών,  κας Ευανθίας Παπαδάτου.

Ο κ. Χρυσουλάκης υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ανάδειξη ενός ακόμη Ομογενούς στη Δημαρχία της πόλης, η οποία αποτελεί σύμβολο του Απόδημου Ελληνισμού. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν άνθρωπο που γεννήθηκε στο Tarpon Springs και γνωρίζει άριστα τη μοναδικότητα αυτού του «ελληνικού χωριού». Ενός χωριού που ιδρύθηκε στις αρχές του αιώνα από Έλληνες σφουγγαράδες για να εξελιχθεί σήμερα σε μία πανέμορφη πόλη, που διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό Ελλήνων, από οποιαδήποτε άλλη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε ότι οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται στη διάθεση του νέου Δημάρχου και θα συμβάλλουν με κάθε τρόπο στη διατήρηση του ελληνικού χαρακτήρα του Tarpon Springs. Στόχος μας, τόνισε, δεν είναι απλά η διατήρηση, αλλά η ενίσχυση του ελληνικού χαρακτήρα του Tarpon Springs. Αυτόν το σκοπό υπηρετούν ήδη τα Προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, καθώς και το Πρόγραμμα Αδελφοποίησης Πόλεων.

Επιπλέον, στόχος είναι η προσέλκυση στην Ελλάδα νέων από την περιοχή μέσω Προγραμμάτων Φιλοξενίας και μέσω της προώθησης των αγγλόφωνων προγραμμάτων των ελληνικών Πανεπιστημίων (Study in Greece), καθώς και η προώθηση της ελληνικής Γλώσσας.

Τέλος ο κ. Χρυσουλάκης  προσκάλεσε τον κ. Βατικιώτη στην Αθήνα, προκειμένου να μπορέσουν από κοντά να συζητήσουν όλα τα θέματα που αφορούν αυτή την ιστορική πόλη.

 

Αφήστε μια απάντηση