Ομογένεια

Γ. Χρυσουλάκης: Συνάντηση με Πρόεδρο Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Β. Παπαστεργιάδη

 

Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης, Β. Παπαστεργιάδη.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συζητήθηκαν θέματα στήριξης των Ελλήνων της Αυστραλίας καθώς και προγράμματα φιλοξενίας των παιδιών των ομογενών για εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022. Συζητήθηκαν επίσης διμερείς συμφωνίες για υγειονομική περίθαλψη, θέματα τουρισμού και επενδύσεων στην Ελλάδα.

Τέλος συμφωνήθηκε πολύ σύντομα να δοθεί για χρήση σε μεμονωμένους χρήστες αλλά και σε όλα τα ομογενειακά σχολεία της Αυστραλίας η πλατφόρμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας staellinika.com. Η πλατφόρμα είναι προϊόν συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Simon Fraser στο Βανκούβερ του Καναδά, με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Επίσης ο Γ. Χρυσουλάκης προσκάλεσε, δια του κ. Παπαστεργιάδη, όλους τους ομογενείς γιατρούς της Αυστραλίας να συμμετέχουν στο 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, την 15η Ιουλίου 2022.

Ο Γ. Χρυσουλάκης διαβεβαίωσε τον κ. Παπαστεργιάδη ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι και θα είναι όσο γίνεται πιο κοντά στους ομογενείς της Αυστραλίας.

Αφήστε μια απάντηση