Ομογένεια

Γ. Χρυσουλάκης: Ευχαριστεί την Ένωση Ελλήνων Ομογενών Ρουμανίας

 

Τις θερμές του ευχαριστίες  για τη σημαντική συμβολή της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας στην επιτυχία των πρόσφατων επιχειρήσεων των ελληνικών Διπλωματικών Αρχών με στόχο την ασφαλή απομάκρυνση και φιλοξενία των Ελλήνων και των Ομογενών μας από την Ουκρανία  εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης.

Σε ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας κ. Ζησόπουλο, καθώς και στους Προέδρους των Ελληνικών Κοινοτήτων Ιασίου, Βράϊλας & Γαλατσίου – κκ Anrian Mavrokefalos, Marieta Alexandrescu και Rodoclia Zamfiropol αντίστοιχα –  υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “η άμεση κινητοποίησή τους, η έμπρακτη αλληλεγγύη και ο πατριωτισμός που επέδειξαν στην δύσκολη ιστορικά συγκυρία που διανύουμε, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση και προκαλεί υπερηφάνεια”.

Ανάλογη ευχαριστήρια επιστολή έστειλε ο κ. Χρυσουλάκης και στους έλληνες επιχειρηματίες κκ Σκάντζικα, Γιόξα και Σκανδαλίδη, οι οποίοι συνέδραμαν εξίσου αποφασιστικά τις ελληνικές Αρχές, παρέχοντας – υπό πραγματικά αντίξοες συνθήκες – μεταφορικά μέσα για τη μετακίνηση των εκκενωθέντων από Ουκρανία εντός της Μολδαβίας.

 

Αφήστε μια απάντηση