Ελλάδα Κύπρος

«ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ – ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ Ν.Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ» 

 

«ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ – ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ Ν.Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ» – ΟΜΙΛΙΑ ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ & ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, Γ. ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗ, ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

«H δημιουργία ενός περιβάλλοντος ειρήνης, σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας στη γειτονιά μας» ήταν το βασικό μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, κατά την ομιλία του στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η ΑΗΕΡΑ HELLAS HJ-25 Αγ. Ανδρέα Αχαΐας και ο Πρόεδρός της, Δ. Μουτούσης. Θέμα της ημερίδας «Κατεχόμενη Κύπρος – Προκλήσεις της Τουρκίας στη Ν.Α. Μεσόγειο».

Ο Γενικός Γραμματέας Γ. Χρυσουλάκης, αφού αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση, υπογράμμισε πως «στο επόμενο καθοριστικό διάστημα πρέπει να συνεργαστούμε και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας».

 

 

Στην ημερίδα τις απόψεις τους εξέφρασαν δύο Ιταλοί δημοσιογράφοι που αρθρογραφούν για τα γεωπολιτικά και ενεργειακά θέματα. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Πρέσβης της Κύπρου, κ. Κυριάκος Κενεβέζος, η Βουλευτής του ΔΗΣΥ και Μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κυπριακού Κοινοβουλίου, κα Ελένη Σταύρου, ο Πρόεδρος του Ελληνο-αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (ΗΑΝC), κ. Μπιλ Ματαράγκας, ο Ύπατος Κυβερνήτης ΑΗΕΡΑ Ευρώπης, κ. Φάνος Πιτύρης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριο-αμερικανικών Οργανώσεων, κ. Κυριάκος Παπαστυλιανού, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, ο τ. Πρέσβης μας στην Ουάσινγκτον, κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, καθώς και ο Νικόλαος Φράγκος, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτισμού με έδρα το Μιλάνο.

 

Αφήστε μια απάντηση