Ελλάδα

Ψυχική Υγεία και Covid -19 «H Επόμενη Ημέρα»

 

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά τη συζήτηση στη σελίδα της AHEPA HELLAS στο

Facebook: facebook.com/ahepa.hellas

Η AHEPA HELLAS στην προσπάθεια ενημέρωσης των μελών και φίλων της διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα : Ψυχική Υγεία και Covid -19 «H Επόμενη Ημέρα ».

Οι παρενέργειες της πανδημίας από τη νόσο COVID-19 δεν αφορούν μόνο την ανθρώπινη ζωή, τη δημόσια υγεία και την οικονομία. Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε ηλικίας βιώνουν έντονα και αρνητικά συναισθήματα εξαιτίας της συνεχιζόμενης απειλής σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας που απαιτούν την κοινωνική αποστασιοποίηση.
Καθώς η παγκόσμια κοινότητα βιώνει ένα δεύτερο σφοδρό κύμα της πανδημίας, κρίνεται απαραίτητη η προφύλαξη και της ψυχικής υγείας των πολιτών.

Το κρίσιμο αυτό ζήτημα είναι το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, στις 19:00, η AHEPA HELLAS, D25 με ένα πάνελ εξαιρετικών ομιλητών.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι:
• Αλεξία Κουλούρη, δημοσιογράφος, συντονίστρια και παρουσιάστρια της εκδήλωσης
• Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας
• Δημήτριος Κόντης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.), ψυχίατρος, Διευθυντής Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής
• Γεώργιος Παπαζήσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, ψυχίατρος, Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ
• Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Δρ Κοινωνικής Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής Πανεπιστήμιου Μονάχου, πρώην Υφυπουργός Υγείας
• Βαρδής Γωνιωτάκης Κορδεράς, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Bergmann Kord, μέλος της Ομάδας Εργασίας για τον Ιατρικό Τουρισμό.

Οι συμμετέχοντες θα αναφερθούν, μεταξύ άλλων, στη διαχείριση του άγχους και της ανασφάλειας σε ατομικό́ και κοινωνικό́ επίπεδο, στις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική́ υγεία παιδιών και εφήβων, και στη συμπεριφορά του κοινού για υπηρεσίες που έκαναν την εμφάνισή τους σε περίοδο lockdown.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Ανώτατος Πρόεδρος της AHEPA κ. Γεώργιος Χωριάτης ο οποίος θα συνδεθεί διαδικτυακά από τη Νέα Υόρκη, ενώ σύντομο χαιρετισμό θα κάνει ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ. UTC+01

 

Αφήστε μια απάντηση