Ειδήσεις

Τηλεφωνική Επικοινωνία Μητσοτάκη Bennett

 

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Naftali Bennett

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Naftali Bennett, τον οποίο ευχαρίστησε για την αρωγή προς τη χώρα μας για την καταπολέμηση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει αποστείλει 16 πυροσβέστες, που έφτασαν στη χώρα μας την Παρασκευή 6 Αυγούστου, ενώ αύριο αναμένονται 2 αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου Air-Tractor τα οποία θα συνοδεύονται από μεταγωγικό αεροσκάφος μεταφοράς υλικών πυρόσβεσης.

Από πλευράς του, ο κ. Bennett εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό τις δύσκολες αυτές στιγμές. Οι δύο Πρωθυπουργοί επαναβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ, που εκφράζεται, εξάλλου, και μέσω της άμεσης επικοινωνίας των δύο πλευρών και της σημαντικής αρωγής εκ μέρους του Ισραήλ προς τη χώρα μας.

Τέλος, υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων των δύο Πρωθυπουργών ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η εκδήλωση πολλαπλών μετώπων πυρκαγιών σε πολλές χώρες της περιοχής αναδεικνύει τη μέγιστη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, φαινόμενο για την αντιμετώπιση του οποίου η διεθνής κοινότητα οφείλει να εντείνει τις κοινές προσπάθειές της.

Αφήστε μια απάντηση